Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bløtkake med sviskefyll.



Bløtkake med sviskefyll. oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Tilbehør sitronkrem, karamellkrem, yoghurtsorbet og bringebærflak.
Her presenterer vi en dessert med smaker fra Nord-Norge. Oppskrift av Roy Magne Berglund.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkegg
1dlsukker
1dlhvetemel
1sspotetmel
1tsbakepulver
1ssvann

Sviskefyll:

Ca 150grsvisker uten stein
Ca 2dlvann til bløtlegging
0,5stang(stenger)vaniljestang
1stkstjerneanis

Krem:

3dlkremfløte
1sssukker
1tsvaniljesukker

Sitronkrem:

0,5dlsitronsaft, friskpresset
50grsukker
1stkegg
2stkeggeplomme
80grusaltet meierismør

Karamellkrem:

50grsukker
50grglukose
50grkremfløte
50grsmør

Yoghurtsorbet:

1plate(r)gelatinplater
170grsukker
1dlvann
1stksitron skall og saft
340gryoghurt naturell

Pynt:

1pose(r)bringebærdropsIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2blad(er)mynte, frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bløtkake med sviskefyll. med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier237,541 263,64Kcal
Protein2,8815,32gram
Karbohydrat26,62141,61gram
Kostfiber0,733,88gram
Fett13,1269,79gram
Mettet fett8,0943,04gram
Salt0,140,77gram
Pris på oppskriftenKr 5,04Kr 26,81Kroner
Hele oppskriften veier2 128 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett vann til slutt. Smør en brødform på 1,5 liter og hell i røren. Stekes på 175 °C i ca 25 minutter.

Sviskefyll:
Sviskene legges i vann over natten. Tilsett vaniljestang og stjerneanis og kok sviskene i ca 10–15 minutter. Ta ut krydderne. Mos med en stavmikser eller i en blender.

Krem:
Visp kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker

Del sukkerbrødet i to og frys den ene delen til senere bruk. Del kakebunnen i tre og dynk bunnene godt med melk. Legg sviskepuré på den første bunnen og deretter pisket krem (kan også blandes.) Legg den andre bunnen oppå og gjenta med sviskepuré og krem. Dekk med krem på sidene og på toppen.

Sitronkrem:
Bland sitronsaft, sukker, eggeplommer og egg i en kasserolle og varm nesten opp til kokepunktet under omrøring. Når det begynner å tykne trekkes kjelen til side og det tilsettes smør i terninger. Dekk med plastfolie og sett kaldt.

Karamellkrem:
Brun sukkeret til gyllen karamell i kasserolle. Tilsett fløte og glukose, og kok det inn i 2 minutter.
Rør inn smøret. Siles og avkjøles.

Yoghurtsorbet:
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. Kok vann, sukker, sitronsaft og finrevet skall av sitron i 10 minutter. Hell vannet fra gelatinen og smelt den i det innkokte sitronvannet. Avkjøl. Bland inn yoghurten. Kjør blandingen i iskremmaskin. Hvis man ikke har iskremmaskin må det vispes/røres i blandingen med jevne mellomrom under innfrysingen.

Pynt:
Bringebærdrops fra butikken knuses i blender og siktes over bakepapir. Stekes i ovnen på 150 °C i noen minutter til det er smeltet.

Et stykke bløtkake anrettes på tallerken. Dekorer med et tynt flak av smeltet bringebærdrops og litt frisk mynte. Sitronkrem og karamellkrem sprøytes ved siden av. Legg på en kule yoghurtsorbet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26979)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Dronning Maud - pudding.Dronning Maud - pudding.
Denne retten har 288,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskepannacotta med kanelflarn.Påskepannacotta med kanelflarn.
Denne retten har 386,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna Cotta med bringebærkrem.Panna Cotta med bringebærkrem.
Denne retten har 191,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dronning maud-fromasj.Dronning maud-fromasj.
Denne retten har 358,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krumkaker med bærkrem.Krumkaker med bærkrem.
Denne retten har 296,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tutti Frutti Parfait.Tutti Frutti Parfait.
Denne retten har 327,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Basilikumpannacotta på sjokoladebunn.Basilikumpannacotta på sjokoladebunn.
Denne retten har 330,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronfromasj 1.Sitronfromasj 1.
Denne retten har 205,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krumkaker med mangokrem.Krumkaker med mangokrem.
Denne retten har 304,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna Cotta med Sesongens Friske Bær.Panna Cotta med Sesongens Friske Bær.
Denne retten har 259,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kronprinsessefromasj 1.Kronprinsessefromasj 1.
Denne retten har 355,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tilslørte jentedrømmer.Tilslørte jentedrømmer.
Denne retten har 283,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna Cotta - Emilia Romagna.Panna Cotta - Emilia Romagna.
Denne retten har 174,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råkrem 4.Råkrem 4.
Denne retten har 359,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kardemomme-pannacotta med ananas og granateple.Kardemomme-pannacotta med ananas og granatepl.
Denne retten har 205,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.