Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bløtlegging av tørre belgvekster




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Belgvekster inneholder gassdannede karbohydrater, men de er vannløselige. For å unngå magebesvær bløtlegges belgvekstene, bløtevannet siles fra, og de kokes i nytt vann.

Tørrede erter og bønner skal bløtlegges, de blir da raskere og jevnere kokt. Linser kokes som regel uten bløtlegging. Grønne linser kan bløtlegges, men man sparer ikke særlig mye tid.

Rens og skyll ertene eller bønnene. Legg dem i en bolle. Hell på kaldt vann til det dekker. La dem stå i minst 4 timer, gjerne 10-12 timer. Slå vekk bløtleggingsvannet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9808)
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.