Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blåskjell med grønnsakssalsa



Blåskjell med grønnsakssalsa oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
Kokte blåskjell med en kald grønnsakssalsa gjør seg godt til både tapas og forrett. Når du serverer det som små munnfuller i halve skjell ser det også veldig lekkert ut.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgblåskjell
2ssløk
2ssselleri
2sspurre
2sssmør

Grønnsakssalsa

1feddhvitløk
2stktomat
0,5stkpaprika, grønn
0,5stkløk
4ssolivenolje
1stklime
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Melk
Selleri
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blåskjell med grønnsakssalsa med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,29251,04Kcal
Protein4,238,28gram
Karbohydrat1,673,27gram
Kostfiber1,001,96gram
Fett11,4122,33gram
Mettet fett4,298,39gram
Salt0,611,19gram
Pris på oppskriftenKr 4,19Kr 8,20Kroner
Hele oppskriften veier783 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell. Finhakk løk, selleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell.
Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter.
Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet. Legg disse på et flatt fat.

Grønnsakssalsa
Finhakk hvitløk, tomat, paprika og løk, og bland sammen med olivenolje. Smak til med saften av lime, salt og pepper.
Fordel litt av grønnsakssalsaen over hvert av blåskjellene på fatet, og server

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30705)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blåskjell med grønnsakssalsa.Blåskjell med grønnsakssalsa.
Denne retten har 128,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.