Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blåskjellpasta i tomatsaus



Blåskjellpasta i tomatsaus oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes Sørensen
Det fine med blåskjell er at det kan varieres i det uendelige. Blåskjell i tomatsaus med hvitløk og chili setter smaksløkene i høyspenn.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgblåskjell
400grpasta penne
1feddhvitløk
1stksjalottløk
1ssolivenolje
0,5dlhvitvin
0,5dlvann

Tomatsaus

1stksjalottløk
2feddhvitløk
0,5stkchili, rød
2ssolivenolje
2sstomatpuré
1boks(er)hermetiske tomater, grovhakkede
1dlvann
1dashsukker
1dashsalt
1dashkajennepepper

Tilbehør

1pakkeruccolasalat
50grparmesan, revet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blåskjellpasta i tomatsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier142,73555,08Kcal
Protein6,6225,75gram
Karbohydrat19,5676,07gram
Kostfiber1,545,99gram
Fett3,6414,16gram
Mettet fett0,973,77gram
Alkohol0,31 %
Salt0,421,63gram
Pris på oppskriftenKr 4,90Kr 19,06Kroner
Hele oppskriften veier1 556 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
Kast skjell som ikke lukker seg.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i olivenolje i en kasserolle til sjalottløken er blank.
Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, og damp under lokk til blåskjellene åpner seg.
Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt. Kast de som ikke åpner seg.

Tomatsaus
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, og fres i olivenolje.
Rør inn tomatpuré og la det frese i 1 minutt til.
Tilsett hermetiske tomater og vann, og la det koke til tomatsausen tykner, 5-10 minutter.
Smak til med sukker, salt og kajennepepper.
Kjør sausen jevn med en stavmikser.
Vend inn blåskjell, ruccolasalat og pasta.
Server blåskjellpasta toppet med revet parmesan.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32328)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spaghetti med blåskjell.Spaghetti med blåskjell.
Denne retten har 186,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåskjellpasta i tomatsaus.Blåskjellpasta i tomatsaus.
Denne retten har 142,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.