Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blåskjellsalat med potet



Blåskjellsalat med potet oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes Sørensen
Lag en smakfull og mettende salat med blåskjell, potet og grønnsaker til middag. Denne oppskriften passer også godt når du vil lage en spesiell lunsj.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgblåskjell
1feddhvitløk
1stksjalottløk
1ssolje
0,5dlhvitvin
0,5dlvann
8stk litepotet, liten type
2ssolivenolje
0,25tsflaksalt
175grsalat, småbladet
8stkreddik
2stkgulrot
0,5stkagurk

Tilbehør

brød


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blåskjellsalat med potet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier64,47291,12Kcal
Protein2,6912,15gram
Karbohydrat7,6534,54gram
Kostfiber1,155,19gram
Fett2,119,53gram
Mettet fett0,220,99gram
Alkohol0,26 %
Salt0,331,50gram
Pris på oppskriftenKr 3,50Kr 15,80Kroner
Hele oppskriften veier1 806 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
Kast skjell som ikke lukker seg.
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.
Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.
Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.
Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.
Vask salaten.
Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.
Server salaten med brød ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31816)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Salat

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blåskjellsalat med potet.Blåskjellsalat med potet.
Denne retten har 64,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skalldyrsalat med lakserogn.Skalldyrsalat med lakserogn.
Denne retten har 58,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.