Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blandet fritert fisk (Fritto misto di pesce)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stk filetfileter av den fisken du liker best
40stkblåskjell
200grrensede reker

TIL FRITERING:

5dlrapsoljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sshvetemel

TIL KOKING AV BLÅSKJELL:

2dlvann
1stkløk
1stklaurbærblad
2stang(stenger)persille

TILBEHØR:

sitronbåter
1dashsalt

Beregnet mengde olje som er igjen i fisken etter fritering

100grrapsolje, kun for riktig fettinnhold


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Gluten
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blandet fritert fisk (Fritto misto di pesce) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96,66725,51Kcal
Protein13,62102,23gram
Karbohydrat0,765,70gram
Kostfiber0,130,98gram
Fett4,3232,42gram
Mettet fett0,332,48gram
Salt0,463,45gram
Pris på oppskriftenKr 6,92Kr 51,94Kroner
Hele oppskriften veier3 002 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tørk filetene godt i et klede eller i kjøkkenpapir. Et godt resultat er i høy grad avhengig av at filetene er helt tørre.

Gjør i stand blåskjellene og ha dem i vann som er tilsatt skrellet løk som er delt i fire, laurbærblad og et par stilker persille. Kok dem noen minutter under lokk på sterk varme slik at alle åpner seg. Ryst gryten av og til under kokingen. Kast skjell som ikke åpner seg, ta de brukbare ut av skjellene og fjern strengen etc. Press dem tørre.

Skjær fiskefiletene i strimler på 2 ½ cm tykkelse og vend disse samt blåskjellene og rekene i mel. Friter fiskestykkene i varm olivenolje i 3-4 minutter, alt etter tykkelse og sort. Blåskjell og reker krever vesentlig mindre tid – de blir gylne og ferdige på noen få øyeblikk. Skru varmen opp slik at temperaturen i oljen ikke synker.

Ta de ferdige stykkene opp med hullsleiv etter hvert og legg dem på fettsugende papir. Dryss salt på.

Retten bør helst spises straks, men man kan holde den varm på svakeste varme i stekeovnen om nødvendig. Server med sitronbåter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6182)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Griljert fisk.Griljert fisk.
Denne retten har 109,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.