Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blekksprut i vinsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgblekksprut
5ssolivenolje
0,5kgløk i skiver
0,75dlhvitvin
1,5dlvann
1tsoregano
1dashsalt
1dashpepper
2stktomater, flådde i terninger


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blekksprut i vinsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier76,38334,16Kcal
Protein7,2731,81gram
Karbohydrat1,888,23gram
Kostfiber0,773,37gram
Fett3,9317,19gram
Mettet fett0,622,71gram
Alkohol0,41 %
Salt0,180,79gram
Pris på oppskriftenKr 3,98Kr 17,41Kroner
Hele oppskriften veier1 750 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens blekksprutene, ta ut innmaten og kast den. Vær forsiktig så det ikke går hull på blekkposen. Vask blekkspruten grundig innvendig og utvendig. Gni den med salt og skyll godt. Skjær opp blekkspruten i mindre biter.

Varm oljen i en gryte og stek løken på middels varme til den er blank og gjennomsiktig. Øk varmen og stek blekkspruten på sterk varme mens du rører hele tiden. Stek til all væske er kokt inn og blekkspruten begynner å feste seg til gryten. Tilsett vin og vann forsiktig mens du rører. Ha i oregano, 1 ts salt og en knivsodd malt pepper.

Legg på lokk og la blekkspruten trekke på svak varme i 30 minutter. Rør om av og til. Sjekk at blekkspruten er mør. Ha i tomatene og kok uten lokk noen minutter. Rør ofte.

Blekksprutbitene skal dekkes av et tynt lag av den tykke, aromatiske sausen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11723)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.