Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blekksprut med hvitløk. chili og svart pasta




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkrensede akkarhaler
1dlolivenolje
1stkchili
2feddhvitløk
4sspersille, hakket
1dashsalt
1dashnykvernet pepper

Blekkpasta:

500grhvetemel
4stkegg
0,5tssalt
1ssolivenolje
1tsblekksprutblekkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blekksprut med hvitløk. chili og svart pasta med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier191,43972,88Kcal
Protein13,0966,53gram
Karbohydrat17,7490,16gram
Kostfiber0,894,52gram
Fett7,3737,46gram
Mettet fett1,296,56gram
Salt0,412,10gram
Pris på oppskriftenKr 3,99Kr 20,28Kroner
Hele oppskriften veier2 033 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjør egget, 400 g mel, olje, blekk og salt i en food processor. Deigen vil først klumpe seg, men blir glatt etter en stund. Tilsett resten av melet og kjør til deigen blir glatt igjen. Ta ut av maskinen. Strø litt mel på bordet og elt deigen med hendene. Strø på mer mel om nødvendig. Deigen skal være så tørr at den ikke klarer og oppta mer mel.

Del deigen i fire deler og rull dem til tykke pølser. Pakk dem i plast og la dem hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

Strø mel på bordet og kjevle pølsene til leiver på 1/2 cm tykkelse og ca 10 cm bredde. Rull dem fem ganger gjennom valsen på en pastamaskin, først på innstillingen 1, til sist på innstillingen 5. Monter skjæreinnsatsen på pastamaskinen, og skjær til tagliatelle.

Vask akkaren grundig og fjern skjelettet, det som ser ut som plastpiler. Skjær akkaren i tynne ringer og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Finhakk så hvitløken og chilien.

Ha pastaen i fosskokende vann med litt olje. Kok den i 3 minutter og la den renne av i et dørslag. Sett en stekepanne, helst teflonpanne, på svart varm plate. Ha i oljen. Stek akkaren i 10 sekunder. Ha i hvitløk, chili og persille. Dryss på litt salt og rikelig med nykvernet svart pepper. Stek videre på full varme i 20 sekunder.

Serveres umiddelbart på varme tallerkener, pastaen under og blekkspruten over. Sett gjerne fram et stykke parmesan og en ostehøvel, samt noen sitronbåter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11736)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pipe Rigate Calamari, Pipe Rigate med blekksprut i hvitvinsaus.Pipe Rigate Calamari, Pipe Rigate med blekksp.
Denne retten har 176,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.