Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blinis med røkelaks. rømme og dill



Blinis med røkelaks, rømme og dill oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Blinis er navnet på russiske pannekaker som lages med gjær. De kan serveres med ulike toppinger både salte og søte. Her er en variant med røkelaks, rømme og dill.
I Russland stekes blini i en 12 cm stor blinipanne, men de kan fint stekes som lapper i en større stekepanne også. I den originale oppskriften brukes det bokhvetemel, men i Norge er ikke dette like enkelt å få tak i. Byggmel er en sunn og smakfull erstatning.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkegg
3dlmelk
0,25pakkegjær
120grbokhvetemel eller byggmel
60grhvetemel
0,5tssalt
50grsmør

Tilbehør:

1sslettrømme
50grrøkelaks
Dill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blinis med røkelaks. rømme og dill med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier196,41177,97Kcal
Protein7,196,51gram
Karbohydrat19,8317,97gram
Kostfiber0,740,67gram
Fett9,658,74gram
Mettet fett4,994,52gram
Salt0,870,79gram
Pris på oppskriftenKr 4,51Kr 4,09Kroner
Hele oppskriften veier725 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skill eggeplommene fra hviten.
2. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.
3. La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. en time.
4. Smelt smøret og avkjøl dette. Stivpisk eggehvitene.
5. Ha smøret i blinirøren og vend inn eggehvitene.
6. Stek bliniene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinien når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl blinis på rist.

Servering:
7. Legg en spiseskje rømme på blinisene.
8. Hakk røkelaksen i biter og strø over. Avslutt med dill.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31209)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pannekaker
Land: Russland

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Minipannekaker med syltet laks.Minipannekaker med syltet laks.
Denne retten har 145,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte krydrede pannekaker med laks og egg.Fylte krydrede pannekaker med laks og egg.
Denne retten har 194,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blinis med røkelaks, rømme og dill.Blinis med røkelaks, rømme og dill.
Denne retten har 196,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.