Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodfjellbamsens drømmedessert




Ingredienser

Hovedrett:
1 stk lammesteik

Dessert:
2 dl kremfløte
1 dl melis
1 eggeplomme
150 g halvfryste sukrede bringebær

Garnering:
Bjørnebær eller bringebær
Sitronmelisse
Melis


Annonse


Fremgangsmåte:

Bringebærmousse med garnering av bjørnebær og sjokolade.

Blodfjell er et flott turmål nord for Veikåker i Krødsherad. På Blodfjell man har god utsikt i mange retninger, men spesielt oppover Krøderfjorden mot Hallingdal og Vassfaret. ”Østlandets Vestland” er det noen som kaller denne delen av Kunstnerdalen der Krøderfjorden svinger seg oppover som en smal vestlandsfjord og små bruk klorer seg fast i de bratte sidene under Blodfjell. Her beiter store mengder sau og det hender at bamser som streifer gjennom området forsyner seg av årets smålam. Det er også et kongeørnpar i området og ganske mange gauper så det lurer mange farer for de små firbeinte.

Pisk fløten stiv og rør i melis og eggeplomme. Mos bringebærene og bland dem i. Øs moussen opp i porsjonsglass eller sjokoladeformer og la dem stå i dypfryseren i 30 min. Dersom moussen lages i god tid og dypryses, bør den tas ut 30 min før den skal spises.

Pynt bjørnebær rundt (bør sukres litt på forhånd). Dryss over melis og pynt med for eksempel et sjokoladehjerte og litt frisk sitronmelisse. Mmmmmm!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat fra Kunstnerdalen
(Intern: 2118968972)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Dessert i glass.Dessert i glass.
Denne retten har 213,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebærpai med sitron-crème fraîche.Bjørnebærpai med sitron-crème fraîche.
Denne retten har 262,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.