Blodfjellbamsens drømmedessert

Ingredienser

Hovedrett:
1 stk lammesteik

Dessert:
2 dl kremfløte
1 dl melis
1 eggeplomme
150 g halvfryste sukrede bringebær

Garnering:
Bjørnebær eller bringebær
Sitronmelisse
Melis

Annonse

Fremgangsmåte:

Bringebærmousse med garnering av bjørnebær og sjokolade.

Blodfjell er et flott turmål nord for Veikåker i Krødsherad. På Blodfjell man har god utsikt i mange retninger, men spesielt oppover Krøderfjorden mot Hallingdal og Vassfaret. ”Østlandets Vestland” er det noen som kaller denne delen av Kunstnerdalen der Krøderfjorden svinger seg oppover som en smal vestlandsfjord og små bruk klorer seg fast i de bratte sidene under Blodfjell. Her beiter store mengder sau og det hender at bamser som streifer gjennom området forsyner seg av årets smålam. Det er også et kongeørnpar i området og ganske mange gauper så det lurer mange farer for de små firbeinte.

Pisk fløten stiv og rør i melis og eggeplomme. Mos bringebærene og bland dem i. Øs moussen opp i porsjonsglass eller sjokoladeformer og la dem stå i dypfryseren i 30 min. Dersom moussen lages i god tid og dypryses, bør den tas ut 30 min før den skal spises.

Pynt bjørnebær rundt (bør sukres litt på forhånd). Dryss over melis og pynt med for eksempel et sjokoladehjerte og litt frisk sitronmelisse. Mmmmmm!TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Dessert
Land: Norge
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat fra Kunstnerdalen
Oppskriften har hatt 3373 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,3 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118968972)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!