Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodkaker eller klubber med fett i




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5literblod,
0,5tssalt
0,5tsallehånde,
like deler fint og grovt hvetemel,
sauefett,
salt,
pepper.


Annonse


Næringsdeklarasjon for Blodkaker eller klubber med fett i med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier77,2297,46Kcal
Protein18,6423,53gram
Karbohydrat0,140,18gram
Kostfiber0,060,08gram
Fett0,220,28gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt1,241,57gram
Pris på oppskriftenKr 6,07Kr 7,66Kroner
Hele oppskriften veier505 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland blod, salt, allehånde og mel til en passe fast deig og form boller med hånden eller en skje. Legg en salt- og pepperkrydret sauefettbit i midten av hver bolle og kok bollene i lettsaltet vann i ca 1/2 time.

Bollene spises med sirup på.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18333)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.