Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodpølse fra Folldal




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Bland sammen 3 deler blod, 1 del mjølk, bløtte halvegryn, nyretalg skjært i terninger og noe sal. Bland i noe byggmel og rugmel. Ta i karve, nellik, ingefær og allehånde. Fylles i tarmer og kokes i cirka 3 timer i godt saltet vann. Bruk stor kasserolle og kok forsiktig. Før i tiden ble de ferdigkokte pølsene hengt på trestaurer på stabburet utover vinteren. Ved bruk ble den varmet opp i saltet vann. Fleskefett og smeltet smør serveres ved siden av.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18092)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.