Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodpølse fra Hanna Eliassen




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literblod
100grsmå gryn
0,5litermelk
200grtørket brød (griljermel)
150grnyretalg
Ca 6sssukker
2tssalt
Ca 0,5tspepper
Ca 0,5tsnellik
Ca 0,5tsallehånde
Ca 0,5tsingefær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blodpølse fra Hanna Eliassen med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier187,533 918,72Kcal
Protein11,94249,50gram
Karbohydrat15,60325,99gram
Kostfiber1,2025,08gram
Fett8,33174,07gram
Mettet fett3,7979,20gram
Salt1,0321,45gram
Pris på oppskriftenKr 4,50Kr 94,03Kroner
Hele oppskriften veier2 090 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bløt gryna i melka natta over. Kok gryna mør. Rør gryngrøten ut i blodet. Ha i knuste brød. Ha i finhakket talg og krydder. Stek en prøve. Fyll så i tarmer med ei mugge. Fylles trekvart full. Skyll den med kaldt vann. Legges i kokende saltvann- 1 ts salt pr. liter- kok 5 min. Prikk med nål, småkok videre ca. 20 min. eller til de er gjennomkokte.

Server blodpølse nykokte eller oppstekt på panne. Når pølsene er godt kokte, kan de oppbevares nokså lenge i kaldt vær. De må ikke fryse.

Mer info

Forfatter:
Kilde: ReisaMat
(Intern: 19089)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.