Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodpølse fra Sokndal




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literblod
1dlbyggryn eller ris
200grhvetemel
150grnyretalg
2tssalt
1tspepper
0,5tsnellik, støtt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blodpølse fra Sokndal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier211,38765,22Kcal
Protein15,5856,40gram
Karbohydrat13,6149,27gram
Kostfiber1,144,13gram
Fett10,2637,14gram
Mettet fett4,9417,88gram
Salt1,344,86gram
Pris på oppskriftenKr 5,32Kr 19,26Kroner
Hele oppskriften veier1 448 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne middagen ble gjerne servert i forbindelse med saueslaktinga.
Grynene bløtes natten over i kaldt vann. Slå deretter vannet av og kok grynene i 15 minutter i nytt vann. Avkjøl.
Det silte og vispede blodet, melet, hakket nyretalg, krydder og salt røres godt sammen. Rør i grynene. Røren fylles i tarmer som bare må bli 3/4 full. Pølsene må trekke i ca 5 minutter i god kraft, helst fra sausehodet.

Ta pølsene opp og prikk dem med nål, for at de ikke skal sprekke. La dem trekke i 35 minutter og server med smeltet smør og kjøttet fra sauehodet.

Hvis man vil ha pølsen søt, kan det tilsettes 200 g rosiner og 3 ss sukker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2521)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.