Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodpølse fra Sunnfjord




Ingredienser

4 l blod
2 l vatn
grynmjøl (byggmjøl) kveitemjøl
ca. l ss salt
potetrasp av 6-7 poteter


Annonse


Fremgangsmåte:

Sil blodet i ei mjølsikt og spe med vatnet. Ha i vekselvis grynmjøl og kveitemjøl, salt og potetrasp, til ei tvore kan stå i deigen. Då er han passeleg tjukk. Ha blandinga opp i typosar og kok pølsene i saltvatn ca. 3 timar. Til blodpølse med talg tek ein vekselvis deig og talg opp i posane.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18224)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.