Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodpølse fra Tufsingdal




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5kghalvgryn, byggryn
Ca 0,75litermjølk
2literblod
1literråmjølk
1kopp(er)sirup
1tspepper
1ssallehånde
litt salt
grynmel
0,5liternyretalg
1kopp(er)rosiner


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blodpølse fra Tufsingdal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier186,199 644,64Kcal
Protein9,75505,05gram
Karbohydrat14,31741,26gram
Kostfiber1,1961,64gram
Fett9,73504,01gram
Mettet fett4,85251,23gram
Salt0,2613,62gram
Pris på oppskriftenKr 4,11Kr 212,90Kroner
Hele oppskriften veier5 180 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gryna bløtes i mjølka i noen timer. Tilsett blod, råmjølk, krydder, salt og grynmel (byggmel) til fast røre. Ta i finhakket nyretalg og rosiner til slutt. Fylles i tarmer og kokes i cirka 3 timer i godt saltet vann. Bruk stor kasserolle og kok forsiktig.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18091)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.