Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodpølse (påsåpølse) fra Brøttum




Ingredienser

ca. 4 l. Blod
¼ havregryn eller litt bygg-gryn
200 g. smeltet smør, talg eller svinefett
1 ½ ts. pepper
4 - 5 ts. salt
litt allehånde
byggmel


Annonse


Fremgangsmåte:

Bruk tresleiv eller tvare med langt skaft. Bland alt sammen til en tykk røre. Reguler tykkelsen på røra med tilsettingen av byggmel, - den skal være så tykk at tvara står av seg selv. Røra fylles i kokeplastposer (tidligere brukter rengjort magesekk) ¾ fulle eller mindre. Knyt godt igjen. Kokes i cirka 3 timer i godt saltet vann. Bruk stor kasserolle og kok forsiktig.

Dette er en stor porsjon, men retten egner seg fint til frysing. Etter frysing legges posen direkte fra fryseboksen i kokende saltet vann og kokes minst 1 time.
Serveres med smeltet smør, sukker og tyttebærsyltetøy eller myssmørsaus laget av hvit saus tilsatt surost, sukker, litt salt og gjerne litt smør.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18090)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.