Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodpannekaker fra Tolga




Ingredienser

1 l. bygg-gryn
1 l. mjølk
5 l. blod
2 ½ dl. sukker
3 ½ dl. rosiner
2 ts. pepper
2 ts. ingefær
2 ts. allehånde
1 ts. nellik
4 s.s. salt
2 tallerkener småskåret nyretalg
1 l. byggmel
4 l. grovt hvetemel


Annonse


Fremgangsmåte:

Gryna bløtes og kokes i cirka 1 time sammen med mjølka til grøt. Avkjøles noe, men ikke helt. Tilsett blod, krydder, rosiner, sukker, nyretalg og mel litt etter litt. Har man råt til det, blir pølsa enda bedre om man tilsetter støtte sukkerkavringer istedenfor mel. Røra fylles i tarmer, - ¾ fulle. Røra utvider seg meget under koking. Pølsene kokes forsiktig cirka 1 1/2 time. Serveres med smeltet smør og tyttebærsyltetøy til.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18083)
Kategori: Pannekaker
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.