Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blodpudding 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literblod (selges dypfryst)
5dlvann
7dlrugmel
1stkløk
150grmargarin eller ca 100 g ister
0,5dlsirup
1sssalt
0,5tsnellik
1tsallehånde
0,5tspepper
Ca 1,5tsfinstøtt merian eller timian


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Blodpudding 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier144,543 179,371 589,69Kcal
Protein9,76214,69107,34gram
Karbohydrat13,94306,63153,32gram
Kostfiber1,5634,3117,16gram
Fett5,18113,9456,97gram
Mettet fett1,0422,8811,44gram
Salt1,2327,1413,57gram
Pris på oppskriftenKr 3,59Kr 78,97Kr 39,48.-
Hele oppskriften veier2 200 totalt2 200 pr porsj1 100 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 puddinger

(2 former á 1,5 liter)

Denne oppskriften gir ca 2 kg blodpudding med et fettinnhold på ca 8 prosent.

Sil blodet og bland det med vann. Tilsett rugmelet under kraftig visping. Skrell og hakk løken. Fres den i litt av fettet og bland den i røren. Smelt resten av fettet og bland det i. Tilsett sirup, salt og krydder. Stek en prøve av røren i ikke for varm stekepanne og smak til.

Fyll røren i godt smurte og strødde former, for eksempel avlange brødformer. Sett dem i en langpanne, dekk formene med aluminiumsfolie eller matpapir. Sett langpannen på nederste ribbe i ovnen ved 200 C. Hell kokende vann i langpannen og stek blodpuddingen i vannbadet i 60-75 minutter.

Prøv med en strikkepinne eller prøvenål, den skal være tørr hvis puddingen er ferdig. Hvelv puddingen og server den varm. Blodpuddingen kan også oppbevares i kjøleskap noen dager eller dypfryses.

Til nykokt blodpudding anbefales tyttebærsyltetøy, smeltet smør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12586)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.