Gå til forsiden av matoppskrift.no

Bønner med chili og ingefær



Bønner med chili og ingefær oppskrift.
Fotograf: Niru Kumra

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2sskokosolje
0,75tssennepsfrø
5blad(er)karri blader
1feddhvitløk
2tsraspet ingefær
1dlknuste tomater
250grkokte bønner
0,75tssalt
0,5tsChilipulver
0,75tsmalt korianderfrø
1stkfrisk chili i strimler
0,5dlfløte eller kokosmelk
1sschiliringer og risk koriander til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bønner med chili og ingefær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145,76168,74Kcal
Protein3,614,18gram
Karbohydrat10,0111,59gram
Kostfiber3,614,18gram
Fett9,3410,81gram
Mettet fett6,807,87gram
Salt1,511,75gram
Pris på oppskriftenKr 6,86Kr 7,94Kroner
Hele oppskriften veier463 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Har du en bønneboks i hus, kan det alltid lages noe godt på 1-2-3. Jeg må innrømme at jeg har jukset litt i dag. Det vil si at jeg faktisk har brukt en boks med røde bønner og ikke kokt de i min fabelaktige trykkoker. Noe jeg er veldig tilhenger av og anbefaler på det sterkeste.
Du kan klart bruke kikerter eller andre typer linser og erstatte fløten med kokosmelk, en lignende rett smakte jeg med kokosmelk på min herlige tur til sør-India sist høst. Siden jeg hadde en annen rett med kokosmelk på samme meny, byttet jeg denne ut med fløte. Så brukte jeg ekte kokosolje fra Kerala, du kan bruke Cocosa eller vanlig rapsolje.


Varm olje, tilsett sennepsfrø og karri blader. Når frøene spretter, ha i hvitløk og ingefær.
Rør sammen og ha i tomater, krydder og chili.
Etter et par minutter til sett fløte og gi et oppkok.
Serveres med chiliringer og frisk koriander som pynt

. På grunn av både frisk chili og pulver, blir den sterk så det er veldig godt å balansere med litt fløte eller du kan servere en deilig mangolassi til. Basmati ris, roti eller naan er selvskrevent tilbehør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 32872)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: India

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bønner med chili og ingefær.
Bønner med chili og ingefær

Denne retten har 145,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brasiliansk bønnegryte.
Brasiliansk bønnegryte

Denne retten har 210,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.