Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Boknafisk

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 22 lesere
Oppskriften har hatt 24099 lesere! 24099 lesere
Boknafisk har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 75,06 kcal ......Protein: 18,09 g ......Fett: 0,3 g ......Mettet fett: 0,1 g
Karbo: 0 g ......Kostfiber: 0 g .....Natrium: 95,07 mg .......Pris: 12,12 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3kgtorsk
vann
1dashsalt
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Anbefalt vin



Boknafisk.

Fremgangsmåte:

Heng torsken til tørk i 1-2 uker med pent, litt luftig vær, til den er ganske tørr utenpå, men fortsatt bløt inni. Enkelte ønsker at den skal surne noe.

Skjær den i passende serveringsstykker, og kok den i godt saltet vann, 1/2 dl pr. liter vann.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 75,06563,1428,2 %
Fett: 0,302,25 g3,2 %Fett3,59 %
Protein: 18,09135,72 g271,4 %Protein96,4 %
Karbo: 0,000,00 g0,0 %Karbo0 %
Fiber: 0,000,00 g0,0 %
Mettet fett: 0,100,75 g3,8 %
Salt: 0,241,78 g35,7 %
Hele oppskriften veier 3001 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.12,12
Pris 4 porsjonerKr. 363,72Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 90,93Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Lettsaltet torsk med tomatsaus hos oss.Les mer om Tradisjonell boknafisk hos oss.Les mer om Kokt juletorsk hos oss.