Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Boknalyr




Ingredienser

Lyr


Annonse


Fremgangsmåte:

Fisk som henges noen dager til tørk, kalles gjerne boknafisk. Men den bergenske boknalyr avviker fra den vanlige tilberedningen av boknafisk, selv om også denne henges opp til tørk.

For det første er det bare lyr som brukes, og for det andre er denne strødd med salt i motsetning til boknafisken som ikke saltes.
Fremgangsmåten er som følger: Lyren sløyes, pusses og vaskes. Deretter strøs den i buken med salt og henges opp til tørk ett par dager. Kokes deretter i saltet vann og settes på bordet med brunet smør. Dette er en gammel bergensrett som ikke er i særlig bruk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13659)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rakfisk 2.Rakfisk 2.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.