Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bolinhos med aïoli



Bolinhos med aïoli oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes Sørensen
Bolinhos er klippfiskboller som har opphav i Portugal. Bolinhos passer godt til alle anledninger, både til hverdags og til fest.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grklippfisk, utvannet og renset
350grpotet
1stkløk
2feddhvitløk
2ssbladpersille, frisk
2sskoriander, frisk
2stkegg
1ssolivenolje
1dashpepper
1dashkajennepepper
frityrolje

Aïoli

2feddhvitløk
0,5stksitron
1pakkemajones
1dashsalt og pepper

Salat

1pakkeblandet salat
100grcherrytomat
sort oliven

Tilbehør

1stklime i båter
60grfrityrolje, kun for riktig fettinnhold. 10% av vekt på bollene


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bolinhos med aïoli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier188,20705,64Kcal
Protein8,2230,82gram
Karbohydrat4,7717,88gram
Kostfiber0,983,67gram
Fett14,9255,94gram
Mettet fett2,127,95gram
Salt0,220,81gram
Pris på oppskriftenKr 6,73Kr 25,23Kroner
Hele oppskriften veier1 500 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær klippfisk i små biter.
Kok klippfiskbitene møre på svak varme, 10-15 minutter.
Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.
Kjør klippfisken i en kjøkkenmaskin, med en og en potet til du får en jevn masse, og ha over i en vid bolle.
Finhakk løk, hvitløk, bladpersille og koriander.
Fres løk og hvitløk i olivenolje på middels varme, og ha over i bollen med klippfisken.
Bland inn bladpersille, koriander og lett pisket egg.
Krydre med pepper og kajennepepper.
Form klippfiskboller med to spiseskjeer.
Varm opp frityrolje i en kasserolle til ca. 190 °C, og friter en og en klippfiskbolle til de er gylne, ca. 4 minutter.
La dem renne av seg på et tørkepapir.

Aïoli
Finhakk hvitløk og press saften av sitron.
Bland hvitløk, sitronsaft og majones
. Smak til med salt og pepper.

Salat
Vask salaten.
Skjær cherrytomat og oliven i to, og bland med salaten.
Server bolinhos med aïoli, salat og limebåter.

Tips:
Bolinhosblandingen skal ha konsistensen til en fast potetstappe før den friteres. Bruk melk dersom den må jevnes litt ut.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32660)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Portugal

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bolinhos de Bacalhau.Bolinhos de Bacalhau.
Denne retten har 165,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Portugisisk Klippfiskkaker.Portugisisk Klippfiskkaker.
Denne retten har 223,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfiskboller.Klippfiskboller.
Denne retten har 178,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fritert klippfisk med dipp.Fritert klippfisk med dipp.
Denne retten har 534,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 51,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fritert tørrfiskfilet med hvitløksaus.Fritert tørrfiskfilet med hvitløksaus.
Denne retten har 381,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 24,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfiskboller med salsa.Klippfiskboller med salsa.
Denne retten har 204,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bolinhos med aïoli.Bolinhos med aïoli.
Denne retten har 188,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.