Gå til forsiden av matoppskrift.no



Bollekake med aprikos og mandler

Bilde av Bollekake med aprikos og mandler.
Fotograf: Alexander Benjaminsen

Hvis du er glad i søt gjærbakst og aprikos er denne kaken midt i blinken for deg. Lag en enkel bolledeig, ha den i en langpanneform og topp med aprikossyltetøy og grovhakkede mandler. Yummy!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Bolledeig:

5dlmelk
25grgjær
1stkegg
950grhvetemel
150grsukker
0,25tssalt
150grsmør i terninger
400graprikossyltetøy

Dryss:

50grmandler
1ssmelis


Fremgangsmåte:

1. Sett bolledeig. Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle. Varm melk til den er fingervarm, smuldre gjær i melken og pisk inn egg. Hell blandingen i bollen. Elt deigen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. Du kan også elte deigen for hånd.
2. Tilsett smør og elt deigen til den slipper bollen og er smidig og fin, ca. 10 minutter.
3. Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.
4. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm med smør. Ha deigen i langpannen og klem den ut i formen. Lag små groper i deigen. Dekk til med plastfolie og sett deigen til etterheving på et lunt sted i ca. 30 minutter.
5. Trykk ned gropene en gang til og fyll dem med aprikossyltetøy. Dekk til med plastfolie og sett deigen til heving i ytterligere 30 minutter.
6. Forvarm stekeovn til 225 °C. Dryss over grovhakkede mandler og sett formen i stekeovn på nederste rille. Stek kaken i ca. 10 minutter.
7. Sett formen til avkjøling på rist og gi kaken et lite dryss melis før servering.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32870)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 299,04 Kcal Forklaring?
Protein 6,45 g
Fett 8,12 g
Karbo 49,16 g
Pris 2,33.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!