Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bollemelk og melboller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Melboller

2ssMargarin
2dlhvetemel
2dlmelk
1sssukker
1stkegg
0,5tskardemomme

Brødboller

6stkfinknuste sukkerkavringer
1ssMargarin
2dlmelk

Bollemelk

6stkegg
70grfarin
3,75dlfløte
250grknuste kavringer
0,5stksitron, skallet revet
2sskorinter
2litermelk til koking

Saus:

4stkeggeplommer
0,5literfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bollemelk og melboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier175,751 270,26Kcal
Protein4,7734,48gram
Karbohydrat12,1087,45gram
Kostfiber0,362,60gram
Fett11,9586,37gram
Mettet fett6,4246,40gram
Salt0,140,98gram
Pris på oppskriftenKr 3,10Kr 22,41Kroner
Hele oppskriften veier4 337 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Melboller
Rør sammen mel og fett, spe med melken, rør godt til deigen slipper gryten. Ha i sukker og kardemomme. Avkjøl, tilsett ettet og rør godt til fast røre. Lag bollene med teskje og kok dem ca. fem minutter i den kokende melken. Omtrent 1,5 liter passer til porsjonen med boller.

Brødboller
Melk og margarin kokes opp, kavringmelet helles i til det blir en tykk grøt. Avkjøl og rør inn to egg. Lag små boller og kok den i melk.

Bollemelk
Bollemelken serveres som dessertsuppe. Variasjonene fra sted til sted er store. Det eneste som er felles, er at det er en type små boller som kokes i melk. Bollene kan variere fra rene melboller til boller av revet potet med flesk. Alle hevder at det er deres rett som er den opprinnelige og den som smaker best. Her serverer vi først oppskriften til en kjent mann som hevdet at han var ekspert på å lage det han kalte kromvelling: Alf Prøysen. Han sa at en lager bollene etter smak og levestandard, av mel, egg og melk.

Pisk sammen egg, sukker og fløte. Ha i knust kavring, sitronskall og evnt. korinter. Kok opp melken, form boller av deigen og kok bollene i melken til de er stivnet. Ta opp de ferdige bollene etterhvert og legg dem i et dypt fat. Rør sammen eggeplommer og fløte. Hell dette i den kokende melken etter at bollene er ferdigkokt. La melken tykne, og sil den over bollene i fatet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16179)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bestemorsuppe.Bestemorsuppe.
Denne retten har 116,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Melkesuppe/ Doktorsuppe.Melkesuppe/ Doktorsuppe.
Denne retten har 128,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surmelksuppe 2.Surmelksuppe 2.
Denne retten har 114,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saupsuppe.Saupsuppe.
Denne retten har 77,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.