Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Boller

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 147 lesere
Oppskriften har hatt 136696 lesere! 136696 lesere
Boller har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 299,12 kcal ......Protein: 7,16 g ......Fett: 8,52 g ......Mettet fett: 5,06 g
Karbohydrater: 47,36 g ......Kostfiber: 2,18 g .....Natrium: 136,33 mg .......Pris: 1,98 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 175grsmør/margarin
0,5litermelk
100grgjær
Ca 0,75tskardemomme
0,5tssalt
Ca 175grsukker
Ca 1kghvetemel
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse


Boller.
Boller rett og slett, god og gammel oppskrift.Man kan godt ta i ett par never rosiner og litt sukat i deigen om en liker det.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 boller

Smelt smøret og lunk melken i det. Rør gjæren ut i litt av væsken og bland sammen. Ha i kardemomme, salt, sukker og hvetemel til en god, men ikke for fast deig.

La det heve godt opp på et lunt sted. Ta den ut på bakebordet og del den i ca. 30 emner. Trill hvert emne til en rund bolle. Sett dem på bakeplaten og la dem heve godt opp under et kjøkkenklede. Pensle med sammenpisket egg og stek ved 250 C i ca. 8 minutter.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 299,125 848,92292,4 %
Fett: 8,52166,60 g238,0 %Fett25,63 %
Protein: 7,16140,00 g280,0 %Protein9,57 %
Karbo: 47,36926,07 g308,7 %Karbo63,33 %
Fiber: 2,1842,63 g142,1 %Fiber1,45 %
Mettet fett: 5,0698,94 g494,7 %
Salt: 0,346,66 g133,3 %
Hele oppskriften veier 1955,375 g totalt Ferdig bakst veier 1779,4 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,98 .-
Pris 1 porsjonerKr. 38,72 .-Se din tallerken
Pris pr bollerKr 1,29.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Skolebrød fra Svein hos oss.Les mer om Grove påskeharer hos oss.Les mer om Skillingsboller 4 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12738



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen