Boller

Bilde av Boller.
Fotograf: Matoppskrift.no

Boller rett og slett, god og gammel oppskrift.Man kan godt ta i ett par never rosiner og litt sukat i deigen om en liker det.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 175grsmør/margarin
0,5litermelk
100grgjær
Ca 0,75tskardemomme
0,5tssalt
Ca 175grsukker
Ca 1kghvetemel


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 boller

Smelt smøret og lunk melken i det. Rør gjæren ut i litt av væsken og bland sammen. Ha i kardemomme, salt, sukker og hvetemel til en god, men ikke for fast deig.

La det heve godt opp på et lunt sted. Ta den ut på bakebordet og del den i ca. 30 emner. Trill hvert emne til en rund bolle. Sett dem på bakeplaten og la dem heve godt opp under et kjøkkenklede. Pensle med sammenpisket egg og stek ved 250 C i ca. 8 minutter.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12738)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 299,12 Kcal
Protein 7,18 g
Fett 8,52 g
Karbo 47,34 g
Pris 1,98.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!