Boller

Boller.
Fotograf: Matoppskrift.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 175grsmør/margarin
0,5litermelk
100grgjær
Ca 0,75tskardemomme
0,5tssalt
Ca 175grsukker
Ca 1kghvetemel


Boller rett og slett, god og gammel oppskrift.Man kan godt ta i ett par never rosiner og litt sukat i deigen om en liker det.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 boller

Smelt smøret og lunk melken i det. Rør gjæren ut i litt av væsken og bland sammen. Ha i kardemomme, salt, sukker og hvetemel til en god, men ikke for fast deig.

La det heve godt opp på et lunt sted. Ta den ut på bakebordet og del den i ca. 30 emner. Trill hvert emne til en rund bolle. Sett dem på bakeplaten og la dem heve godt opp under et kjøkkenklede. Pensle med sammenpisket egg og stek ved 250 C i ca. 8 minutter.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 299,12 Kcal
Protein 7,16 g
Fett 8,52 g
Karbo 47,36 g
Pris 1,98.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 138241 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,2 poeng totalt (av max 6) fra 148 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12738)

Ekstra info

Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!