Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bonde-pizza




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1porsjon(er)pizzadeig (se egen oppskrift)
4ssolivenolje
2feddhvitløk
225grfriske sjampinjonger
1boks(er)hermetiske tomater (400 g)
1dashsalt
1dashpepper
400grMozzarella-ost
100grkokt skinke
50grblåskjell eller ansjosfileter
10stksvarte oliven
4tshakket frisk eller 2 ts tørket oregano


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bonde-pizza med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier173,52471,45Kcal
Protein10,3128,01gram
Karbohydrat9,8526,76gram
Kostfiber0,902,45gram
Fett10,1227,50gram
Mettet fett4,3611,85gram
Salt1,032,79gram
Pris på oppskriftenKr 5,77Kr 15,68Kroner
Hele oppskriften veier1 630 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag pizzadeigen etter grunnoppskrift (se egen oppskrift).

Varm 2 ss olje i en stekepanne. Knus hvitløken. Tørk av sjampinjongene og skjær dem i tynne skiver. La hvitløk og sopp surre i oljen i ca. 5 minutter, til all olje er absorbert.

Legg den hevede deigen på melet bord og kjevle den ut til et rektangel på 30 x 25 cm. La deigen være litt tykkere ved kantene enn i midten. Lagg deigen på oljet bakeplate.

Mos tomatene med halvparten av saften i boksen til det ikke er noen store klumper. Fordel tomatrøren over deigen, helt ut til kantene. Dryss salt og pepper etter smak over.

Skjær osten i tynne skiver og taklegg dem over tomatrøren. Skjær skinken i strimler og dryss dem over. Fordel avrente blåskjell eller ansjosfileter over og dryss halve, utstenede oliven på toppen.

Til slutt blander du oreganoen med resten av oljen og tilsetter salt og pepper etter smak. Drypp blandingen over pizzaen.

La pizzaen etterheve på et lunt sted i ca. 30 minutter. Stek den ved 220 C til osten er smeltet og bunnen har hevet seg godt, ca 25 min. Del pizzaene i serveringsstykker og server dem varme eller kalde.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6066)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pizza
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.