Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bordelaise-saus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2dlrødvin
1stksjalottløk
1buketterkrydderkvast av 1 bunt persille 1 kvist timian laurbærblad
2sssmør
2ssmel
4dlbuljong
100groksemarg
1,5 ts salt pr I kokevann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bordelaise-saus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier156,76353,34Kcal
Protein1,583,56gram
Karbohydrat2,004,51gram
Kostfiber0,671,51gram
Fett13,9231,38gram
Mettet fett4,5110,17gram
Alkohol2,26 %
Salt0,581,31gram
Pris på oppskriftenKr 6,69Kr 15,08Kroner
Hele oppskriften veier902 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Kok rødvin, renset og finhakket sjalottløk og krydderkvasten i en gryte uten lokk, på kraftig varme, inn til det er ca hlavparten igjen og så sil den.

2. Smelt smøret, rør i melet og kok opp under omrøring til det er blitt nøttebrunt. Spe med buljong og den innkokte rødvinenssausen. La sausen koke videre i ca 10 minutter.

3. Skyll oksemargen i kaldt vann, skjær den i skiver eller terninger og la den småkoke noen minutter i lettsaltet vann. Ta opp margen med en hullsleiv og ha den i sausen like før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16997)
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rødvinsaus 4.Rødvinsaus 4.
Denne retten har 105,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsaus 3.Rødvinsaus 3.
Denne retten har 98,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Madeirasaus 2.Madeirasaus 2.
Denne retten har 135,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.