Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bouillabaisse à la Lofoten




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgfersk torsk/skrei
12dlvann
2tssalt
10stkpepperkorn, knuste
1stklaurbærblad
2kvist(er)persille
1stkløk, gul
1stk litepurre
1ssolivenolje eller smør
1boks(er)tomater hermetiske, knuste
8dlfiskekraft eller fiskebuljong
1tstimian
Ca 1,5feddhvitløk
0,5tssafran
2dlhvitvin eller eplecider
evt. litt eddik
1boks(er)blåskjell eller tilsvarende friske skjell
0,5dldill, finhakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bouillabaisse à la Lofoten med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier41,80451,45Kcal
Protein6,5871,06gram
Karbohydrat0,667,13gram
Kostfiber0,293,13gram
Fett1,0211,02gram
Mettet fett0,151,62gram
Alkohol0,44 %
Salt0,495,33gram
Pris på oppskriftenKr 5,87Kr 63,40Kroner
Hele oppskriften veier4 320 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern skinn og ben fra fisken. Kok fiskekraft på skinn, ben, skall, vann, salt, laurbærblad og persillestilker. La kraften koke ca 10 minutter. Sil den og kok den inn til ca 1/3.

Bruker du friske blåskjell, så kok disse i litt vann tilsatt vin eller eplecider. Blåskjellkraften blandes med den innkokte fiskekraften.

Skrell og hakk løken, rens purren og skjær den i strimler. Surr løk i olje/smør til den er blank. Ha i tomater, fiskekraft, timian, presset hvitløk, safran og hvitvin. La alt koke opp.

Skjær fisken i biter og la den trekke 5 minutter. Ha i blåskjell og hakket dill og la det bli varmt, men det må ikke koke.

Serveres med nystekt brød.

Den meget berømte fiskesuppen bouillabaisse er en delikatesse fra Provence. Ordet bouillabaisse er fransk og betyr å redusere varmen når det koker. Det finnes mange oppskrifter på denne fiskesuppens "dronning".

Opprinnelig ble den laget av restene på dagens fangst, det som fiskerne ikke fikk solgt. Poenget er å bruke forskjellige sorter saltvannsfisk og skalldyr.

Bouillabaisse er en rustikk rett hvor man har lov til å legge til og trekke fra. Det eneste som er nødvendig

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7187)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bodils skreisuppe.Bodils skreisuppe.
Denne retten har 77,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suppe med små grønnsaker og frityrstekte torsketunger med dipp.Suppe med små grønnsaker og frityrstekte tors.
Denne retten har 108,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatsuppe med skrei, parmesan og pepperoni.Tomatsuppe med skrei, parmesan og pepperoni.
Denne retten har 82,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.