Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bouillabaisse med steinbit. blåskjell og reker



Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reker oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
Bouillabaisse er en fiskegryte som opprinnelig stammer fra området Provence i Frankrike. I denne oppskriften finner du sitrus som gir denne gryten en frisk smak.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grsteinbitfilet, uten skinn og bein
500grblåskjell
200grreker, med skall
2stktomat
1stksitron
2stkappelsin
1stkfennikel, frisk
1stkløk
0,5stkchili, rød
2feddhvitløk
1dlolivenolje, kaldpresset
1sstomatpuré
15dlfiskekraft
2stkstjerneanis
1grsafran

Aïoli

2feddhvitløk
1sspotetmos
1stkeggeplomme
1dlolivenolje
0,5dlmelk
1dashsalt

Tilbehør

brød


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Melk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bouillabaisse med steinbit. blåskjell og reker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier82,62812,32Kcal
Protein6,6064,89gram
Karbohydrat1,1511,31gram
Kostfiber0,434,23gram
Fett5,6455,45gram
Mettet fett0,898,75gram
Salt0,484,72gram
Pris på oppskriftenKr 6,67Kr 65,58Kroner
Hele oppskriften veier3 933 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Damp blåskjell i en kjele med litt vann i ca. 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg. Ta skjellmaten ut av skallet og sett til side. Sil kokekraften og bruk den i suppen.
Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen og senke dem i kokende vann et par minutter. Så har du dem raskt over i iskaldt vann. Deretter drar du skinnet av, deler hver tomat i to og tar ut kjernene.
Riv skall av sitron og halvparten av appelsin.
Press saften av appelsin.
Skjær fennikel, løk, chili og hvitløk i skiver. Surr det i olivenolje i stekepanne ved svak varme i 5 minutter.
Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter.
Tilsett fiskekraft, tomater, stjerneanis, appelsin- og sitronsskall og appelsinsaft. Kok opp. Skjær steinbit i serveringsstykker, legg i suppen og la den trekke i 10 minutter. Tilsett safran, reker og blåskjell etter 5 minutter.

Aïoli
Mos hvitløk med salt i en morter.
Bland hvitløk med potetmos og eggeplomme.
Pisk olje inn i blandingen litt om gangen og ha i melken til slutt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server bouillabaisse med brød og aïoli.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30332)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reker.Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reke.
Denne retten har 82,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reker.Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reke.
Denne retten har 82,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjømatgryte.Sjømatgryte.
Denne retten har 57,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reker.Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reke.
Denne retten har 82,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fisk i gryte med tomat og chili.Fisk i gryte med tomat og chili.
Denne retten har 76,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Osso bucco av steinbit på risotto og gremolata.Osso bucco av steinbit på risotto og gremolat.
Denne retten har 128,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryte med steinbit og hjerteskjell.Gryte med steinbit og hjerteskjell.
Denne retten har 46,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reker.Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reke.
Denne retten har 82,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.