Matbloggtoppen
Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Brød i langpanne

Oppskriften tar ca Lang tid å lage Lang tid     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 0,97 Kcal: 208,97 Fett: 3,13 gr Protein: 7,39 gr Karbo: 34,96 gr
Mettet fett: 0,32 gr Kostfiber: 5,70 gr Salt av natrium: 0,44 gr
Oppskriften har hatt 1998 lesere! 1998 lesere

Ingredienser

Porsjoner
1,75litervann eller melk
1pakkegjær
4tssalt
500grsammalt rug, grov
1kgsammalt hvete, grov
1kghvetemel
2dlsolsikkekjerner
1dllinfrø
smeltet smør til pensling mellom brødene
vann til pensling
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater66,91 prosent
Protein14,14 prosent
Fett13,48 prosent
Kostfiber5,45 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 43,70

Pris pr brød

Kr 10,93
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Brodogkorn.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse




Brød i langpanne.
Bak fire brød på en gang. Frys dem ned så har du alltid tilgang på ferskt brød.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 brød

Varm vannet eller melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med væsken. Ha i salt og mel og eventuelt solsikkekjerner og linfrø. Elt deigen smidig og fin.
Hold igjen litt av hvetemelet til bakingen av brødene. Smør gjerne litt olje på overflaten av deigen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, 30–40 minutter.

Ta deigen ut på melet bakebord. Kna i mer mel hvis deigen er klissete. Del deigen i fire og form emnene til brød. Legg dem i en godt smurt langpanne. Smør med smeltet margarin mellom hvert brød. Dekk med plast, og la brødene etterheve i 20–30 minutter.

Pensle brødene lett med lunkent vann og prikk brødene lett med gaffel.

Sett langpannen på nederste rille i ovnen og stek brødene ved 210 °C i ca. 1 time. Skru ned termostaten til 200 °C det siste kvarteret. Hvelv brødene på rist og prøv om brødene er ferdigstekt ved å trykke lett mot de sammenskjøvne sidene. Går merket ut, er brødene ferdige. Virker brødene litt lite stekt, kan de legges på en plate og stekes videre i 15 minutter.
Avkjøles på rist.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fargerikt høstbrød hos oss.Les mer om Valnøttbrød for brødbakemaskin hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:28213



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen