Brød i langpanne.

Brød i langpanne

Tilberedningstid: Lang tid
Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 3 poeng (av max 6) fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 2547 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Brød i langpanne har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Bak fire brød på en gang. Frys dem ned så har du alltid tilgang på ferskt brød.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 208,67 Kcal
Protein 7,38 g
Fett 3,13 g
Karbo 34,9 g
Pris 0,97.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,75litervann eller melk
1pakkegjær
4tssalt
500grsammalt rug, grov
1kgsammalt hvete, grov
1kghvetemel
2dlsolsikkekjerner
1dllinfrø
smeltet smør til pensling mellom brødene
vann til pensling

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 brød

Varm vannet eller melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med væsken. Ha i salt og mel og eventuelt solsikkekjerner og linfrø. Elt deigen smidig og fin.
Hold igjen litt av hvetemelet til bakingen av brødene. Smør gjerne litt olje på overflaten av deigen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, 30–40 minutter.

Ta deigen ut på melet bakebord. Kna i mer mel hvis deigen er klissete. Del deigen i fire og form emnene til brød. Legg dem i en godt smurt langpanne. Smør med smeltet margarin mellom hvert brød. Dekk med plast, og la brødene etterheve i 20–30 minutter.

Pensle brødene lett med lunkent vann og prikk brødene lett med gaffel.

Sett langpannen på nederste rille i ovnen og stek brødene ved 210 °C i ca. 1 time. Skru ned termostaten til 200 °C det siste kvarteret. Hvelv brødene på rist og prøv om brødene er ferdigstekt ved å trykke lett mot de sammenskjøvne sidene. Går merket ut, er brødene ferdige. Virker brødene litt lite stekt, kan de legges på en plate og stekes videre i 15 minutter.
Avkjøles på rist.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
Fotograf: Brodogkorn.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 28213)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!