Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Brød i langpanne

Oppskriften tar ca Lang tid å lage Lang tid     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 2198 lesere! 2198 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Brød i langpanne har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 208,67 Kcal ......Protein: 7,38 gram ......Fett: 3,13 gram ......Mettet fett: 0,32 gram
Karbohydrater: 34,9 gram ......Kostfiber: 5,69 gram .....Natrium: 245,61 mg .......Pris: 0,97 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,75litervann eller melk
1pakkegjær
4tssalt
500grsammalt rug, grov
1kgsammalt hvete, grov
1kghvetemel
2dlsolsikkekjerner
1dllinfrø
smeltet smør til pensling mellom brødene
vann til pensling
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
Fotograf: Brodogkorn.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse

Brød i langpanne.
Bak fire brød på en gang. Frys dem ned så har du alltid tilgang på ferskt brød.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 brød

Varm vannet eller melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med væsken. Ha i salt og mel og eventuelt solsikkekjerner og linfrø. Elt deigen smidig og fin.
Hold igjen litt av hvetemelet til bakingen av brødene. Smør gjerne litt olje på overflaten av deigen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, 30–40 minutter.

Ta deigen ut på melet bakebord. Kna i mer mel hvis deigen er klissete. Del deigen i fire og form emnene til brød. Legg dem i en godt smurt langpanne. Smør med smeltet margarin mellom hvert brød. Dekk med plast, og la brødene etterheve i 20–30 minutter.

Pensle brødene lett med lunkent vann og prikk brødene lett med gaffel.

Sett langpannen på nederste rille i ovnen og stek brødene ved 210 °C i ca. 1 time. Skru ned termostaten til 200 °C det siste kvarteret. Hvelv brødene på rist og prøv om brødene er ferdigstekt ved å trykke lett mot de sammenskjøvne sidene. Går merket ut, er brødene ferdige. Virker brødene litt lite stekt, kan de legges på en plate og stekes videre i 15 minutter.
Avkjøles på rist.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 208,679 417,28470,9 %
Fett: 3,13141,26 gr201,8 %Fett13,49 %
Protein: 7,38333,06 gr666,1 %Protein14,14 %
Karbo: 34,901 575,04 gr525,0 %Karbo66,89 %
Fiber: 5,69256,79 gr856,0 %Fiber5,45 %
Mettet fett: 0,3214,44 gr72,2 %
Salt: 0,6127,71 gr554,2 %
Hele oppskriften veier 4513 gr totalt Ferdig bakst veier 4106,83 gr Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.0,97 .-
Pris 1 porsjonerKr. 43,78 .-Se din tallerken
Pris pr brødKr 10,95.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fint surdeigsbrød hos oss.Les mer om Fullkornbrød hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:28213



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen