Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brød pyntet til fest



Brød pyntet til fest oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Imponer gjestene med et pyntebrød! Det ser dekorativt ut på bordet og egner seg ypperlig som gave. Vær kreativ og sett ditt personlige preg på brødet.
4 store runde gavebrød


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5kggrovbakstmel
200grhavrekli
100grhvetekli /kruskakli
4sssalt
2dlrapsolje
3ssmørk sirup
3,4dlvann
1pakkegjær

Pyntedeig:

400grsiktet rugmel
600grhvetemel
10grgjær
Ca 5dlvann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Brød pyntet til fest med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier298,9422 480,295 620,07Kcal
Protein9,62723,42180,86gram
Karbohydrat52,403 940,48985,12gram
Kostfiber6,53491,06122,76gram
Fett4,20315,8478,96gram
Mettet fett0,3929,337,33gram
Salt1,0579,0219,76gram
Pris på oppskriftenKr 1,38Kr 103,78Kr 25,94.-
Hele oppskriften veier7 520 totalt7 520 pr porsj1 880 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 brød

Dag 1:
Bland sammen alt det tørre i en plastbalje. Hell oppvarmet olje sammen med sirup i melet. Rør gjæren ut i litt lunkent vann, 37 °C. Kna deigen godt og dekk den til med plast og et pledd. Sett den kjølig natten over.

Lag pyntedeig: Elt dette sammen, legg deigen som i konsistens skal være ganske fast, i en plastpose i kjøleskapet natten over.

Dag 2:
En til to timer før utbakingen skjer, må brøddeigen settes i romtemperatur, slik at det blir ”litt liv” i den igjen. Etter at den er ferdig hevet deles deigen i brød. Del deigen i fire, og form emnene runde. Legg klede eller plast over.
Etterheving i 30-40 min på et lunt sted.

I mellomtiden formes pynten som har ligget i kjøleskapet natten over.
Pynten skal ikke legges på før brødene er ferdig etterhevet. Gjør gjerne pynten ferdig en stund før, husk på å dekk den godt til med plast, slik at den beholder smidigheten når du skal legge pynten til rette på brødene. Vann brukes for å lime pynten fast til brødet. Ta vann på baksiden av pynten, ikke på brødet.

Vinløv
Kjevle ut en sirkel med diameter på ca. 25 cm. Del sirkelen i 4 ”blader”. Nå formes bladene/vinløvet, bruk saksen å klipp slik som bildet viser. Bruk en linjal eller noe annet til å trykke forsiktig ned ”nerver” i bladene.

Aks
Rull en lang pølse på tykkelse med tommelfingeren din. Sørg for at overflaten på deigen er glatt og hel. Klipp pølsen i biter på 15-20 cm og gjør dem smalere i den ene siden. Trykk pølsen litt flat slik at den ligger rolig når du skal begynne å klippe aksene i fasong. Se på bildet, ta godt i, ikke ”småklipp”. Aksene kan gjerne være litt store og gode.

Druer
Lag en lang pølse og klipp den opp i passe druebiter. Du trenger ni druer i første lag. Deretter lager du fem druer som legges på toppen av de ni. Se på bildet.

Montering av pynten
Smør vann under bladene og legg dette på brødet. Trekk og dra litt i bladet slik at det ser ”naturlig” ut. Pensle vann også under drueklasen og legg denne på bladet. Nå kan aksene smøres med vann på undersiden og legges rundt drueklasen.

En eggeplomme med litt vann røres sammen og pensles på pynten like før brødene settes inn. Dryss gjerne litt helkorn, havregryn eller hvetemel et par steder på selve brødet. Dette gjør at utseendet blir mer raust og frodig.

Stikk en gaffel 5-6 steder i brødet før det føres inn i bakerovnen med brødspaden.

Steketid er ca. 60 min. (I vanlig ovn stekes brødet nederst i ovnen ved 225 °C i 60 minutter.)
Spray med formfett på pynten, like etter at brødene er tatt ut av ovnen dersom du ønsker blank overflate på dem. La brødene ligge luftig til de er blitt kalde.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 28214)
Tilberedningstid: Lang tid
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Toro Nanbrød.Toro Nanbrød.
Denne retten har 219,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Emmerbrød.Emmerbrød.
Denne retten har 197,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødformel for de travle.Brødformel for de travle.
Denne retten har 200,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brekks økologiske brød.Brekks økologiske brød.
Denne retten har 205,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pinnebrød.Pinnebrød.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Evas flatbrød.Evas flatbrød.
Denne retten har 201,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brød med saup.Brød med saup.
Denne retten har 186,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinbrød.Appelsinbrød.
Denne retten har 248,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lavkarbo-knekkebrød.Lavkarbo-knekkebrød.
Denne retten har 227,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Det ideelle brødet.Det ideelle brødet.
Denne retten har 172,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove knekkebrød til matpakka.Grove knekkebrød til matpakka.
Denne retten har 231,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Møllerens spesial.Møllerens spesial.
Denne retten har 230,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakerlandslagets emmerbrød.Bakerlandslagets emmerbrød.
Denne retten har 266,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brød pyntet til fest.Brød pyntet til fest.
Denne retten har 298,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.