Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brødsuppe med koriander. hvitløk og egg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3sshvitløk, finhakket pluss 1 hel fedd
1tshavsalt
2dlhakket frisk koriander
1,75dlolivenolje
6tykk(e) skive(r)landbrød, hver 2-3 cm tykk uten skorpe
6stkegg
1,5literkyllingkraft eller vann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Brødsuppe med koriander. hvitløk og egg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier178,81704,31Kcal
Protein4,6818,43gram
Karbohydrat9,3636,87gram
Kostfiber1,345,28gram
Fett13,3352,51gram
Mettet fett4,2716,82gram
Salt13,7053,95gram
Pris på oppskriftenKr 8,91Kr 35,10Kroner
Hele oppskriften veier2 363 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Acorda à alentejana)

Ha finhakket hvitløk, salt og halvparten av korianderen i en morter og støt til en grov pasta. Ha i ½ dl olivenolje, 1 ss om gangen, til alt er godt blandet. Øs opp i 6 varme, ovnsfaste suppeboller og hold det varmt.

Varm ca ½ dl av resten av oljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i så mange brødskiver som du får god plass til, og stek dem i 5-6 minutter, til de er gylne. Snu dem av og til. Ta dem opp med klype og la dem renne av på kjøkkenpapir. Stek resten av brødskivene på samme måte. Mens de ennå er varme, gnir du dem på begge sider med en hel hvitløk og skjærer dem i terninger på 4 cm. Fordel terningene i suppebollen og bland dem med hvitløk- og korianderpureen.

Hell så mye vann i en stor stekepanne med høye kanter at det står 4 cm over bunnen. Varm opp til like under kokepunktet. Knekk ett egg om gangen og la det forsiktig gli ned i vannet. La egget koke i 3-5 minutter, til hvitene så vidt er blitt faste og plommen bare har fått en hinne. Ta dem opp med hullsleiv og ha dem i en bolle med kaldt vann.

Kok opp kraft eller vann i en kjele, og øs det deretter over brødblandingen i suppebollene. Bruk hullsleiv og legg 1 egg på brødblandingen i hver bolle. Øs forsiktig resten av den varme kraften eller vannet over. Dryss over det som er igjen av hakket koriander, og server med en gang.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6543)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mølje.Mølje.
Denne retten har 47,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel fiskesuppe.Enkel fiskesuppe.
Denne retten har 52,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kinesisk grønnsak nudelsuppe.Kinesisk grønnsak nudelsuppe.
Denne retten har 30,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gazpacho 7.Gazpacho 7.
Denne retten har 82,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.