Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Braisert harelår




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grharelår, 4 stk
400grgulrot
400grkålrot
400grsellerirot
2dlviltkraft
Ca 1,5sssmør
grovt havsalt
4stk storsjalottløk
1kgpoteter
100grsmør
1dlfløte
2dlrødvin
sukker
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Braisert harelår med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier99,06899,09Kcal
Protein5,5650,46gram
Karbohydrat5,5150,01gram
Kostfiber1,4012,71gram
Fett5,3448,47gram
Mettet fett2,8525,87gram
Alkohol0,56 %
Salt0,191,71gram
Pris på oppskriftenKr 8,63Kr 78,33Kroner
Hele oppskriften veier3 631 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ben ut harelårene og bind dem opp med hyssing. Kutt rotgrønnsakene i små terninger og legg dem i kraft i en ildfast form. Brun harelårene i smør i stekepanne, og legg dem oppå grønnsakssengen. Stekes i ovn på 225 C i 15-20 minutter.

Dekk bunnen i en annen form med grovt havsalt og legg sjalottløken på, med skall og alt. Bakes i 10-15 min på 225 C.

Skrell potetene og kok dem møre, og mos dem med biter av kaldt smør og nok fløte til konsistensen blir riktig. Ikke mos dem for mye, potetmos skal ha "struktur". Smak til med salt og pepper.

Sil kraften av rotgrønnsakene, bland i rødvin og litt sukker og reduser kraften til sky. Smak til med salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10117)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.