Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brandade (med klippfisk)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grklippfisk ikke utvannet, uten skinn og ben(eller 600 g utvannet)
Ca 4,5stkmandelpoteter ikke for store
Ca 2,5feddhvitløk
2dlolivenolje
2dlmelk
eller matfløte
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Brandade (med klippfisk) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier233,92613,28Kcal
Protein12,1431,83gram
Karbohydrat4,8312,66gram
Kostfiber0,401,05gram
Fett18,3648,14gram
Mettet fett2,907,60gram
Salt0,190,50gram
Pris på oppskriftenKr 6,75Kr 17,70Kroner
Hele oppskriften veier1 049 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vann ut klippfisken i 2 døgn. Skift vann 4-5 ganger. Ta bort ev skinn og ben før fisken kokes.

Kok opp usaltet vann, legg i fisken og kok opp på nytt. Trekk kasserollen tilside og la fisken trekke i kokevannet i ca. 30 min. Mens klippfisken trekker, kok poteter og hvitløk i usaltet vann, hell av kokevannet og damp potetene godt.

Tilsett klippfisk i biter i de dampede potetene og mos sammen.
Spe med varm olivenolje og varm melk eller fløte til en passe konsistens. Brandade skal ikke være for løs, den skal være smidig og fast ( som potetmos). Smak til med salt og pepper. Enkelte smaker også til brandade med litt revet muskat.

Brandade kan serveres som en forrett, lunsjrett eller aftens rett med ristet brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24213)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè.Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatc.
Denne retten har 160,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni di stoccafisso.Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni d.
Denne retten har 226,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.