Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brasiliansk bønnegryte



Brasiliansk bønnegryte oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Feijoada regnes av mange som nasjonalretten i Brasil, der den opprinnelig ble laget av slavene. De brukte det de fikk, som hale og øre av grisen, men vi holder oss til mer fristende stykker kjøtt som svineknoke, bacon og kyllinglår.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
700grtørkede svarte bønner
1stkfersk eller lettsaltet svineknoke
450grbacon
3stklaurbærblad
1dlolje
2stkfinhakket løk
5feddfinhakket hvitløk
2stang(stenger)finhakket selleri
1stkfinhakket grønn paprika
2boks(er)grovhakkede hermetiske tomater
1,5tsmalt spisskummen
0,5tsmalt muskat
1tskajennepepper
450grkylling lårfilet
450grchorizopølse (rå)
1dlhakket bladpersille
1tssalt
0,5tspepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-sennep
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Brasiliansk bønnegryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier210,051 062,04Kcal
Protein13,3367,40gram
Karbohydrat9,9850,46gram
Kostfiber3,0115,22gram
Fett12,3162,24gram
Mettet fett3,3717,04gram
Salt0,974,91gram
Pris på oppskriftenKr 7,54Kr 38,12Kroner
Hele oppskriften veier4 045 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg tørkede bønner i rikelig med vann natten over.
Hell av bløtleggingsvannet på bønnene og ha dem over i en kjele. Tilsett vann til det står en cm over bønnene. Kok opp og legg i svineknoke, sideflesk, bacon og laurbærblad. Sett på lokk og la det småkoke til kjøttet løsner fra knoken, ca. 2 timer. Hell på mer vann om nødvendig.
Ta ut kjøttet og legg det til side.
Varm en stekepanne og tilsett oljen. Fres løk, hvitløk, selleri og paprika til det er mykt og blankt. Tilsett spisskummen, muskat og kajennepepper og fres et minutt. Hell 2-3 dl av de kokte bønnene over i løkblandingen, og mos det med en sleiv
. Denne blandingen vil jevne gryta.
Bland løkblandingen inn i bønnene sammen med hermetiske tomater, og kok opp. Skjær opp det kokte kjøttet og ha det i gryta sammen med kyllingkjøtt, chorizo og persille. La det hele koke i ti minutter og smak til med salt og kvernet pepper.
Server gjerne med ris kokt med finhakket løk og hvitløk, appelsiner i skiver, salatblader og chilisaus (f.eks tabasco).

Dette er en gryte som må planlegges litt, siden bønnene må bløtlegges over natten, men den er vel verd å vente på – smakfull, mørk og mektig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 31550)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Brasil

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Brasiliansk bønnegryte.Brasiliansk bønnegryte.
Denne retten har 210,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bønner med chili og ingefær.Bønner med chili og ingefær.
Denne retten har 145,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.