Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brente mandler til jul



Brente mandler til jul oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Denne metoden er litt skummel da veldig varmt sukker er, ja! Varmt!
Og det smeller litt i blandingen så om en ikke tør kjøre løpet ut, så avslutt. Mandlene blir like gode men ikke like fine. Se bildet. Vi fikk ca 50% av mandlene brun coated, mens de andre ble lyse.
Jeg fant denne oppskriften i VG, men fant og en lignende metode på mine egne nettsider fra mange år tilbake.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grmandler
250grmelis/sukker
1,5dlvann
1sskanel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Brente mandler til jul med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier429,613 911,60Kcal
Protein11,69106,44gram
Karbohydrat31,24284,44gram
Kostfiber7,3166,56gram
Fett27,03246,11gram
Mettet fett2,0418,57gram
Salt0,000,02gram
Pris på oppskriftenKr 4,95Kr 45,07Kroner
Hele oppskriften veier911 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha vannet, melis/sukker og mandlene i en stor gryte, helst en som er litt kraftig. Kok opp til det koker, skru ned varmen og rør rundt av og til med en kraftig sleiv til det begynner å tørke inn. Når dette skjer kan man ha i kanelen. Nå har sukkeret blitt lyst og tørt
Så begynner moroa. Sett varmen på fullt og så rører man hele tiden med en kraftig sleiv. Dette er tungt og varmt, men etter en stund så smelter sukkeret igjen og blir som en brun coating på mandlene. Tør en kjøre helt ut her så blir alle fine og brune, men om en avslutter pga varmen så er de jo like gode på smaken.

Hell de så over på ett bakepapir og la de kjøle ned. Skill de fra hverandre. Oppbevares tørt

Tips
Når du skrur opp varmen så ha i en god klatt smør. Det hjelper litt med å få i gang prosessen, og de blir lettere glinsende.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Rodriguez
(Intern: 2118967032)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Brente mandler 2.Brente mandler 2.
Denne retten har 390,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brente mandler til jul.Brente mandler til jul.
Denne retten har 429,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.