Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bresert gås




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk filetbryst av kanadagås (eller stor grågås)
100grbacon
0,5stkløk
1tstimian
1dashsalt
1dashpepper
bomullshyssing
1dashsmør til bruning
1stkgulrot
0,5stkpurre
0,25stksellerirot
2stklaurbærblad
10stkhel pepper
2dlrødvin
6dlkraft
50grhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bresert gås med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94,77270,13Kcal
Protein8,1323,17gram
Karbohydrat3,038,64gram
Kostfiber0,561,60gram
Fett4,5212,88gram
Mettet fett1,785,07gram
Alkohol1,19 %
Salt0,691,96gram
Pris på oppskriftenKr 8,28Kr 23,60Kroner
Hele oppskriften veier1 710 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å beine ut gåsebrystet slik at filetene henger sammen over brystbeinet. En skarp, tynn kniv letter arbeidet. Finhakk løken og skjær bacon i små terninger.

Løk og bacon brunes i jerngryte for deretter å avkjøles. Fordel bacon og løk over kjøttsiden av brystfiletene. Brett disse sammen og surr det hele med hyssing til en pen steik. Krydre med salt, pepper og timian.

Rens og vask grønnsakene. Kutt dem i terninger.

Brun gåsesteika i samme gryte som bacon og løk. Ha i grønnsakene og hell over rødvinen. Kok inn vinen til kaav mengde før du slår over kraft. Væsken skal nesten dekke kjøttet. Tilsett pepper og laurbærblad, og breser under lokk i 30-40 minutter.

Ta steika ut av kraften, og hold den varm.

Sil kraften og la den stå til fettet har samlet seg på toppen. Skum dette av og bland inn hvetemelet til en jevning. Er gåsa svært feit, bruk bare så mye som trengs for å røre ut melet.

Ha jevningen i kraften og kok opp under omrøringen, slik at du ikke får klumper.

Kok sausen inn til den har god smak.

Fjern hyssingen fra gåsesteika og skjær den i pene skiver. Server med stekt sopp, rosenkål og kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8069)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.