Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bresert tiur




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stktiur eller 2 røy
250grspekk
100grsmør
1literkraft
0,5literferdig brun saus
3dlrømme
1dashsalt
1dashpepper

Marinade:

1stkløk
1stkgulrot
1stkpersillerot
3stknelliker, hele
3stklaurbærblad
1helflaske(r)rødvin
1litervann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bresert tiur med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121,591 398,80Kcal
Protein7,0681,22gram
Karbohydrat1,0111,62gram
Kostfiber0,131,50gram
Fett8,86101,93gram
Mettet fett2,3426,92gram
Alkohol1,33 %
Salt0,323,68gram
Pris på oppskriftenKr 11,45Kr 131,72Kroner
Hele oppskriften veier5 752 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bind opp den ferdig flådde fuglen.

Vask og del grønnsakene til marinaden. Bland grønnsaker, vin, vann og krydder. La marinaden få et raskt oppkok. Avkjøl. Legg fuglen i en passende kjele. Slå over marinaden og la den marinere i 1 døgn på et kjølig sted. Hvis ikke marinaden dekker fuglen, så snu den en gang imellom. Ta fuglen ut av marinaden og tørk den godt.

Bind tynne spekkskiver rundt brystet på fuglen og brun den godt i stor stekepanne. Krydre med salt og pepper.

Legg fuglen i en kjele og slå over kraften. Legg på lokk og la kjelen få et oppkok før du setter den i stekeovn forvarmet til 180 C.

Breser i ca 1 1/2 time eller til fuglen er mør. Ta fuglen ut og hold den varm.

Sausen lager du ved å blande breseringskraften med ferdig brun saus og rømme. Kok til smak og konsistens er slik du ønsker det. Vil du ha en tykkere saus, kan du jevne med litt maisenna utrørt i fløte.

Skjær brystet i pene skiver, og lårene i stykker. Server med poteter og gode grønnsaker. Rørte tyttebær, rips eller rognebærgelé smaker godt til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12181)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.