Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brødpudding i festdrakt



Brødpudding i festdrakt oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Kaken er basert på desserter som Eidsvollmennene faktisk spiste. En lagkake laget med brødpudding, smaksatt med sitron og bringebær, og fylt med vaniljekrem.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

50grrosiner
Ca 4sssitronlikør eller annen likør (kan sløyfes)
1stkloff
2sslemon curd
2ssbringebærsyltetøy
2stk storegg
3stk storeggeplomme
2dlkremfløte
1dlhelmelk
0,5stkFinrevet skall av 1/2 sitron

Fyll:

3dlvaniljekrem

Pynt:

4stk storeggehviter
2dlsukker
Blåbær og bringebær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Brødpudding i festdrakt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier227,324 640,06386,67Kcal
Protein6,26127,7810,65gram
Karbohydrat33,37681,1556,76gram
Kostfiber1,2124,702,06gram
Fett7,01143,0911,92gram
Alkohol0,47 %9,590,80gram
Mettet fett3,6273,896,16gram
Salt0,438,850,74gram
Pris på oppskriftenKr 4,25Kr 86,75Kr 7,23.-
Hele oppskriften veier2 041 totalt2 041 pr porsj170 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Bunn:
1. Sett ovnen på 180 grader og smør to 20 cm kakeformer godt med smør.
2. Legg rosinene i en skål og hell over likør, ha skålen i mikrobølgeovnen i 1 minutt, og avkjøl.
3. Skjær loffen i skiver, og skjær bort skorpene. Legg halvparten av skivene parvis med lemon curd mellom, og ha bringebærsyltetøy mellom den siste halvparten.
4. Skjær sandwichene i mindre biter og sett dem lagvis i hver sin form. Sitronfyll i den ene og bringebær i den andre. Fordel de bløtlagte rosinene mellom de to formene.
5. Pisk sammen egg, eggeplommer, fløte, melk og finrevet skall av 1/2 sitron, og hell blandingen over brødbitene. Halvparten i hver form. La formene stå i 10 minutter til brødet har sugd opp eggeblandingen.
6. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter.

Montering:
7. Sett den ene bunnen på et fat og fordel vaniljekremen utover. Legg den andre bunnen over, men med den ujevne flaten ned, altså opp-ned.
8. Ha eggehviter og sukker i en stor bolle, og sett bollen over en kjele med småputrende vann (vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Pisk for hånd i 4–5 minutter eller til sukkeret er oppløst. Ta bollen av varmen og fortsett å piske, men nå med en håndmikser eller kjøkkemaskin i 7–8 minutter. Blandingen skal være hvit og luftig.
9. Overfør marengsblandingen til en sprøytepose, og dekorer kaken. Det kan være en fordel å "sparkle" sidene med litt av blandingen først for at det skal bli et penere resultat.
10. Pynt kaken med bringebær og blåbær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31416)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Brødpudding i festdrakt.Brødpudding i festdrakt.
Denne retten har 227,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.