Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brun makrellsuppe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2 kg fiskeben og avskjær fra makrell
Ca 3,5stkgulrøtter
Ca 2,5stkpersillerøtter
0,5stksellerirot
Ca 1,5stkløk
hel hvit pepper
hel nellik

Melboller:

90grsmør
125grhvetemel
2,5dlvann, kokende
2stkegg
1dashsalt
sukker
muskatblomme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Brun makrellsuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122,76187,53Kcal
Protein2,954,51gram
Karbohydrat10,6016,19gram
Kostfiber1,882,87gram
Fett7,2011,00gram
Mettet fett4,216,43gram
Salt0,240,36gram
Pris på oppskriftenKr 3,86Kr 5,90Kroner
Hele oppskriften veier1 222 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag først melbollene: Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med kokende vann. Kok deigen under omrøring til den slipper kjelen. Avkjøl deigen før eggene røres inn ett for ett. Smak deigen til med salt, sukker og muskatblomme.

Lag bollene med en teskje og legg dem ned i kokende, lettsaltet vann. Trekk dem i ca 6 minutter.

Kok fiskekraft av ben og avskjær.

Fiskeben og avskjær settes i kaldt vann med 1 ts salt pr. liter vann. Kok blandingen langsomt opp og skum godt. Tilsett 1 gulrot, 1 persillerot, en luten bit sellerirot, en kvart løk i skiver og noen helpepper. Etter 30 minutter kan kraften siles og måles. Det skal være 2 liter kraft.

Smak kraften til med salt og pepper. Tilsett gulrot, persillerot og selleri i meget tynne strimler og melbollene som garnityr

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11244)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.