Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Brune babas




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3sssukker
0,5dlvarmt vann
0,5pakketørrgjær
3ssmelk
5ssusaltet) smør
100grkakao
300grhvetemel (siktet)
2stk storegg
0,5tssalt

Lake

180grsukker
3,5dlvann
1ssnypresset appelsin saft (eller juice)
0,25dlmørk rom eller brandy


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Brune babas med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier264,81603,19Kcal
Protein5,5812,71gram
Karbohydrat34,4178,38gram
Kostfiber2,625,97gram
Fett10,5023,92gram
Mettet fett6,2014,12gram
Alkohol0,73 %
Salt0,290,66gram
Pris på oppskriftenKr 3,43Kr 7,81Kroner
Hele oppskriften veier1 367 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha 1 ss sukker og vannet i en liten bolle. Dryss tørrgjær over og sett på et lunt sted (27 – 38 °C.) ca. 10 minutter, til dobbel størrelse.

Ha melk og 4 ss smør i liten kjele. Smelt smør på middels varme og sett til side.

Bland siktet mel og kakao i en bolle. Lag en brønn midt i. Ha egg, salt, 2 ss sukker, gjærblandingen og varm melkeblanding (45 °C) i brønnen. Deigen er klissen. Du må trekke litt og litt deig opp av bollen med en hånd og holde resten nede med den andre. Sleng deigen ned i bollen igjen. Hold på til deigen blir spenstig. Det tar 5-6 minutter.
Form så deigen til en kule. Dekk bollen til med linhåndkle og sett den på et varmt sted. La den heve 1 1/2 - 2 timer, til dobbel størrelse. Slå deigen ned.
Smør seks porsjonsformer med smør.
Fordel deigen likt mellom formene så de blir 1/3 fulle. Dekk til med fuktig håndkle og sett dem igjen på et varmt sted. La deigen heve ca. 1 time, til den eser så vidt over kanten. Mens deigen hever, setter du stekeplate i øverste 1/3 av ovnen. Sett varmen på 190 °C.

Lake:
Kok opp sukker og vann i kjele på middels varme. Løs opp sukkeret. Tilsett appelsinsaft og la det koke ca. 5 minutter under røring, til tykk sirup. La avkjøle noe og bland inn det sterke, hold laken varm.

Sett formene i ovnen og stek ca. et kvarter. Ta ut og la stå ca. 10 minutter. Hvelv ut av formene og over på rist. Prikk i kakene med tannstikkere og sett dem i bunnen av en form. Øs varm lake over. Bruk en skje og øs over mange ganger. Kakene skal bli myke og «svampete».

Varmes opp til lune like før servering. Serveres med en god fruktsaus (pasjonsfrukt/ mango), strimlet appelsinskall og krokan (peanøttkrokan anbefales).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 26064)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Valnøtt- og Mandelterte.Valnøtt- og Mandelterte.
Denne retten har 364,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktterter.Fruktterter.
Denne retten har 264,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinhjerter.Appelsinhjerter.
Denne retten har 415,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Små fruktterter.Små fruktterter.
Denne retten har 326,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bærpai med sjokoladefyll.Bærpai med sjokoladefyll.
Denne retten har 462,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med vaniljekrem og bær.Pai med vaniljekrem og bær.
Denne retten har 309,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.