Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bryllupskake 2



Bryllupskake 2 oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Har du litt erfaring med kakebaking og pynting er det fullt mulig å få til denne flotte festkaken. Med litt annen pynt blir det en festfin kake både til dåp og konfirmasjon.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Sukkerbrød:

8stkegg
200grsukker
150grhvetemel
4sspotetmel
2tsbakepulver

Bringebærkrem:

4dlkremfløte
300grbringebærsyltetøy

2. lag og toppen:

8dlkremfløte
200grvalnøttkjerner
melk til dynking
800grmarsipan

Melisglasur (Royal icing):

1stkeggehvite
0,25tssitronsaft
4dlmelis


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Bryllupskake 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier356,2212 865,85357,38Kcal
Protein6,03217,796,05gram
Karbohydrat29,291 057,8929,39gram
Kostfiber1,5455,621,55gram
Fett23,54850,2123,62gram
Mettet fett9,43340,599,46gram
Salt0,145,120,14gram
Pris på oppskriftenKr 5,14Kr 185,64Kr 5,16.-
Hele oppskriften veier3 612 totalt3 612 pr porsj100 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 36 kakestykker

Sukkerbrød:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
3. Hell røren i kakeform, rektangulær ca. 32 x 22 cm, belagt med bakepapir i bunnen.
4. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter.

Bringebærkrem:
1. Pisk kremen stiv og vend inn bringebærsyltetøy.

2.lag og toppen:

1. Del sukkerbrødet i tre lag.
2. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med bringebærsyltetøy og smør bringebærkremen utover kaken.
3. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av kremfløten tilsatt finhakkede valnøtter.
4. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
5. Kjevle marsipanen ut til et rektangulært lokk som er ca. 3 mm tykt og som dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
6. Pynt med marsipanroser og blader. Hjerter og småblomster laget av melisglasur.

Marsipanroser:
1. Farg marsipanen i den fargen du ønsker rosene.
2. Rull en lang pølse på ca.1 cm i diameter. Legg den på et bakepapir/bakefolie og del den opp i ca. 1 cm små biter – trill til kuler.
3. Trykk kulene flat og dypp en skje i olje og form et og et roseblad. Bladene skal være bladtynne i kanten og litt tykkere mot midten. Til hver rose trengs 4 – 5 blader. Rull det første bladet (som skal danne det innerste bladet) til en rosenknopp (nesten som et kremmerhus). Den neste bladet legges rundt den første. Slik fortsetter du blad for blad til du har fått ønsket størrelse. Når rosen er satt sammen skjæres den nederste delen bort.

Melisglasur:
1. Eggehvite vispes til den er blitt hvit og luftig, og tilsettes sitronsaft.
2. Sikt i melis, litt etter litt, under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast. Visp i minimum10 minutter. Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen. Glasuren oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en luftlett boks.

Hjerter:
1. Kopier hjertemalene slik at det blir dobbelt sett. Legg bakepapir over hjertemalene og sett bakepapiret fast med litt tape.
2. Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en rund liten tyll/tip. Åpning ca 2mm.
3. Sprøyt de ytrelinjene på hjertene og la det tørke.
4. Tilsett litt sitronsaft i en liten del av melisglasuren og gjør den litt tynnere. Slik at den akkurat flyter utover når den sprøytes.
5. Ha denne glasuren i en sprøytepose med et lite hull og fyll glasuren i hjertene.
6. La hjertene ligge flatt i romtemperatur til neste dag før man løsner de fra bakepapiret.

Småblomster:
1. Bruk fargepasta og farg melisglasuren med de fargene du ønsker.
2. Ha litt melisglasur over i en sprøytepose med en stjernetyll (Drop Flower tyll/tip)
3. Hold sprøyteposen rett opp og ned i 90°. Hold tippen stødig mot underlaget/bakepapiret, press ut melisglasur samtidig som du vrir tippen en kvart omdreining. Slipp opp trykket mot sprøyteposen og løft tippen opp fra underlaget. Lag en prikk med en annen farge i midten av blomsten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 24098)
Tilberedningstid: 60 min
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også 17. mai kaken!.17. mai kaken!.
Denne retten har 309,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladerull.Sjokoladerull.
Denne retten har 265,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårlig festkake.Vårlig festkake.
Denne retten har 263,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krumkaker fra Akershus.Krumkaker fra Akershus.
Denne retten har 331,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suksess-kake med rom og svisker.Suksess-kake med rom og svisker.
Denne retten har 341,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Trøffelkake fra Dansukker.Trøffelkake fra Dansukker.
Denne retten har 374,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Passionkake.Passionkake.
Denne retten har 236,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Førde anno 2002.Førde anno 2002.
Denne retten har 301,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barn av regnbuen - kake.Barn av regnbuen - kake.
Denne retten har 251,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Schwarzwaldtorte.Schwarzwaldtorte.
Denne retten har 378,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronmarengskake.Sitronmarengskake.
Denne retten har 301,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolade festkake.Sjokolade festkake.
Denne retten har 379,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Minivannbakkels.Minivannbakkels.
Denne retten har 217,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Freia Daim bløtkake.Freia Daim bløtkake.
Denne retten har 332,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskespeilegg.Påskespeilegg.
Denne retten har 193,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.