Bryllupskake i særklasse

Bilde av Bryllupskake i særklasse.
Fotograf: Melk.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Bunn:

14stkegg
350grsukker
200grhvetemel
2tsbakepulver
150grmandler, malte
3sskakaopulver(til den ene bunnen)

Fyll:

7stkgelatinplater
800grhermetiske aprikoser
2plate(r)krokansjokolade
1,5literkremfløte
1sssukker
3dlkokende vann

Pynt:

1,5kgmarsipan
rød konditorfarge

Melisglasur: (til sukkerbro osv)

1stkeggehvite
3dlmelis
1tseddik

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 333,96 Kcal
Protein 6,35 g
Fett 20,6 g
Karbo 29,91 g
Pris 4,97.- kr

Om du eller noen i familien har ambisjoner om å stille med en hjemmelaget kake på bryllupsdagen, er denne midt i blinken.

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 15 stykker

Bunn
Pisk halvparten av eggene og halvparten av sukkeret til stiv eggedosis. Sikt i halvparten av melet og halvparten av bakepulveret. Tilsett halvparten av mandlene. Bland alt forsiktig med en slikkepott.
Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken. Avkjøl kaken på rist. Lag den andre bunnen på samme måte, men sikt i kakaopulver sammen med melet.

Fyll
Bløt gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Sil saften fra frukten. Hakk frukten og sjokoladen. Visp halvparten av fløten og halvparten av sukkeret til luftig krem. Bland krem, sjokolade og frukt. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1/6 av det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i fruktkremen. Del kakebunnene i to lag og dynk dem med fruktsaften.
Fordel den halvstivnede fromasjkremen på sjokoladedelene. Legg de lyse delene forsiktig oppå og la fromasjen stivne helt i kjøleskapet. Farg marsipanen svakt rosa med konditorfarge. Visp resten av fløten og sukkeret til luftig krem. Dekk begge kakene med krem. Kjevle marsipanlokk og strekk dem jevnt rundt kakene. Legg kakene sammen på et stort brett e.l. og legg på pynten som er laget på forhånd.

Bruk to hjerteform à ca 2 ½ liter (til kaker til 15 porsjoner).
I stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter.

Du kan selv velge om du ønsker å pynte kaken med roseblader eller marsipanblomster, sukker og eggehvite, sjokoladeblader eller pyntebånd.

Glaserte roser
Pensle friske rosekronblader på begge sider med eggehvite. Dypp dem forsiktig i sukker og la dem ligge til tørk på bakepapir noen timer. Fest 3 - 4 blader sammen til roser med melisglasur. Rosene kan oppbevares i flere uker på et tørt sted.

Sjokoladeblader
Pensle forsiden på friske roseblader med smeltet sjokolade. Legg bladene på bakepapir og la dem stivne i kjøleskapet. Dra rosebladene forsiktig av.

Melisglasur
Visp eggehvite og melis til en smidig glasur med en miksmaster. Tilsett eddik, da blir massen lettere å forme. Ha glasuren i en plastpose. Klipp et lite hull i spissen og sprøyt figurer på bakepapir. La figurene tørke i minst et døgn før de løsnes forsiktig fra papiret.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Melk.no
Oppskriften har hatt 3580 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 28498)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!