Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bryllupskake i særklasse



Bryllupskake i særklasse oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Om du eller noen i familien har ambisjoner om å stille med en hjemmelaget kake på bryllupsdagen, er denne midt i blinken.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

14stkegg
350grsukker
200grhvetemel
2tsbakepulver
150grmandler, malte
3sskakaopulver(til den ene bunnen)

Fyll:

7stkgelatinplater
800grhermetiske aprikoser
2plate(r)krokansjokolade
1,5literkremfløte
1sssukker
3dlkokende vann

Pynt:

1,5kgmarsipan
rød konditorfarge

Melisglasur: (til sukkerbro osv)

1stkeggehvite
3dlmelis
1tseddik


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Soya
Spor-av-gluten
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Bryllupskake i særklasse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier333,9120 873,251 391,55Kcal
Protein6,35396,9526,46gram
Karbohydrat29,921 870,35124,69gram
Kostfiber1,76110,027,33gram
Fett20,591 287,1185,81gram
Mettet fett8,17510,7234,05gram
Salt0,117,190,48gram
Pris på oppskriftenKr 4,97Kr 310,68Kr 20,71.-
Hele oppskriften veier6 251 totalt6 251 pr porsj417 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 stykker

Bunn
Pisk halvparten av eggene og halvparten av sukkeret til stiv eggedosis. Sikt i halvparten av melet og halvparten av bakepulveret. Tilsett halvparten av mandlene. Bland alt forsiktig med en slikkepott.
Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken. Avkjøl kaken på rist. Lag den andre bunnen på samme måte, men sikt i kakaopulver sammen med melet.

Fyll
Bløt gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Sil saften fra frukten. Hakk frukten og sjokoladen. Visp halvparten av fløten og halvparten av sukkeret til luftig krem. Bland krem, sjokolade og frukt. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1/6 av det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i fruktkremen. Del kakebunnene i to lag og dynk dem med fruktsaften.
Fordel den halvstivnede fromasjkremen på sjokoladedelene. Legg de lyse delene forsiktig oppå og la fromasjen stivne helt i kjøleskapet. Farg marsipanen svakt rosa med konditorfarge. Visp resten av fløten og sukkeret til luftig krem. Dekk begge kakene med krem. Kjevle marsipanlokk og strekk dem jevnt rundt kakene. Legg kakene sammen på et stort brett e.l. og legg på pynten som er laget på forhånd.

Bruk to hjerteform à ca 2 ½ liter (til kaker til 15 porsjoner).
I stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter.

Du kan selv velge om du ønsker å pynte kaken med roseblader eller marsipanblomster, sukker og eggehvite, sjokoladeblader eller pyntebånd.

Glaserte roser
Pensle friske rosekronblader på begge sider med eggehvite. Dypp dem forsiktig i sukker og la dem ligge til tørk på bakepapir noen timer. Fest 3 - 4 blader sammen til roser med melisglasur. Rosene kan oppbevares i flere uker på et tørt sted.

Sjokoladeblader
Pensle forsiden på friske roseblader med smeltet sjokolade. Legg bladene på bakepapir og la dem stivne i kjøleskapet. Dra rosebladene forsiktig av.

Melisglasur
Visp eggehvite og melis til en smidig glasur med en miksmaster. Tilsett eddik, da blir massen lettere å forme. Ha glasuren i en plastpose. Klipp et lite hull i spissen og sprøyt figurer på bakepapir. La figurene tørke i minst et døgn før de løsnes forsiktig fra papiret.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28498)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladekjeks med marsipan.Sjokoladekjeks med marsipan.
Denne retten har 458,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valentine kake.Valentine kake.
Denne retten har 312,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit dame fra Sverre Sætre.Hvit dame fra Sverre Sætre.
Denne retten har 325,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bryllupskake i særklasse.Bryllupskake i særklasse.
Denne retten har 333,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rullekake med marsipan og fruktfyll.Rullekake med marsipan og fruktfyll.
Denne retten har 309,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake til fest.Marsipankake til fest.
Denne retten har 318,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.