Bryllupskake til 60

Bilde av Bryllupskake til 60.
Fotograf: Brodogkorn.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Kakebunner:

10stkeggehvite
10stkeggeplomme
220grsukker
125grmaisstivelse (maizena)
125grhvetemel

Syltede bær:

550grfriske bær , feks.bringebær, bjørnebær og jordbær
100grsukker
2tsmaisstivelse (maizena)
2stkgelatinplater

Vaniljekrem:

5dlkremfløte
2stkvaniljestang
6stkeggeplomme
150grsukker
7stkgelatinplater
5dlkremfløte , til pisking av krem

Pynt:

Ca 2kgmarsipan til lokk
Blomster og stoffbånd

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 359,87 Kcal
Protein 6,99 g
Fett 20,51 g
Karbo 35,82 g
Pris 5,96.- kr

Lag et mesterverk til bryllupet. En etasjekake fylt med vaniljekrem og bær, dekket med marsipan og pyntet med blomster. Voila!

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 60 stykker

1. Pisk eggehviter halvstive, tilsett sukker og pisk det helt stivt. Bland inn eggeplommer. Vend forsiktig inn hvetemel og maizena.
2. Fordel røren tynt, ca. 1 cm tykt lag, utover tre stekeplater med bakepapir. Stek bunnene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
3. Kok opp bær, sukker og maizena. Tilsett ferdig bløtlagte gelatinplater. Rør til gelatinen har løst seg helt opp. Sett bærblandingen til avkjøling.
4. Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene. Kok opp fløte, vaniljefrø og stenger. Sett til side og la stå en time. Ta ut vaniljestengene.
5. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Kok vaniljefløten opp igjen. Hell den først over i eggedosisen under konstant pisking, og hell deretter alt tilbake i kjelen igjen. Varm til 80 °C, så kremen blir litt tykkere, og sil den straks over i en kald bolle.
6. Pisk inn ferdig bløtlagt gelatin og kjøl ned til romtemperatur. Pisk resten av kremfløten til stiv krem og bland det med vaniljebasen.
7. Nå skal kaken monteres. Start med en kakebunn. Smør på et tynt lag med syltede bær og smør et tynt lag vaniljekrem utover kaken. Legg på neste kakebunn, syltede bær og vaniljekrem. Legg på det siste kakebunnen. Resten av kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken. Sett kaken kaldt til den blir stiv.
8. Kutt kaken opp i tre firkanter med forskjellig størrelse og kjevle ut marsipan så den blir tre mm tykk og dekker kakene. Sett kakene oppå hverandre. Pynt med stoffbånd og blomster som matcher brudens bukett.

Tips
Skal du bruke blomster som
kakepynt, dypp stilkene i hvit sjokolade for å unngå tørking og lekkasje. Dekk marsipanen med plast eller ha den i en vakuumpose for oppbevaring. Oppbevar den i romtemperatur, slik at den blir enklere å kjevle ut. Bruk gjerne litt maizena under og over marsipanen når du kjevler, men ikke for mye, for da kan den bli for tørr.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
Oppskriften har hatt 1962 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 29341)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!