Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bryllupskling




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grrugmel, siktet
400grhvetemel
1tsnatron
125grsmør
5dlmelk
Ca 4,5dlsur myse, evt. kulturmelk

Klining:

2dlmelk
50grhvetemel
1sspotetmel
1stk liteegg
0,25tssalt

Fyll:

125grsukker
2dlmelk
60grsirup, lys
60grprim eller mysost
0,5dlmelk
1sshvetemel
1stk liteegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bryllupskling med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier211,825 790,63Kcal
Protein5,20142,16gram
Karbohydrat32,08876,99gram
Kostfiber1,8350,03gram
Fett6,56179,33gram
Mettet fett3,87105,80gram
Salt0,308,30gram
Pris på oppskriftenKr 1,99Kr 54,40Kroner
Hele oppskriften veier2 734 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sikt sammen mel, natron og smuldre inn smøret. Tilsett melk og myse og kna sammen til en fast deig. Deigen settes kaldt til hvile i ca 1 time.

Visp sammen alle ingrediensene til kliningen.

Trill en del av deigen ut til en pølse, og del den opp i emner, 8-10 stykker i gangen. Kna emnene sprekkfrie før de kjevles ut til ikke for tynne leiver. Stek leivene på den ene siden over svak varme på takke, før de tas av og avkjøles. Stryk kliningen på den siden som ikke er stekt. Legg leiven på takke på nytt med den stekte siden ned. Den stekes nå ved svak varme til den er gjennomstekt. Etter hvert som leivene blir ferdigstekte, legges de i stabel med lokk som press.

Før bryllupsklingen skal brukes, dynkes de på vrangsiden. Fyllet lager du ved å brune halvparten av sukkeret til lys karamell. Denne avkjøles litt før varm melk tilsettes litt etter litt. Ha i resten av sukker, sirup og ost. Rør jevnt. Visp sammen melk, mel og egg til en jevning og visp den inn i røren. La den koke i 5 minutter før den avkjøles.

Leivene smøres på vrangen med smør og så med fyllet. Legg sammen to og to leiver, og skjær dem i snipper som rulles sammen som horn.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13107)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 348,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 316,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 299,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 314,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.