Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Budeier (Gomokaker)




Av lefser har vi to slag, harde og myke. Den harde blir stekt nesten som flatbrød. Den må bløtes opp før den kan smøres.

I Telemark blir den myke lefsen mest brukt. Når den er stekt legger man de oppå hverandre i et laken til den er kald. Da smøres den med godt smør og sukker. Før ble den lagt på stabburet der det var kaldt og luftig.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grsmør
2kopp(er)sukker røres hvitt
0,5litersur melk
1stkegg
1ssnatron
Ca 1kghvetemel til passe deig


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Budeier (Gomokaker) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier373,449 216,28Kcal
Protein5,67139,93gram
Karbohydrat46,141 138,71gram
Kostfiber1,3834,06gram
Fett18,16448,18gram
Mettet fett11,35280,11gram
Salt0,6415,71gram
Pris på oppskriftenKr 2,44Kr 60,22Kroner
Hele oppskriften veier2 468 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør smør og sukker hvitt. Bland alt sammen og elt forsiktig, tilsett hvetemel til passe deig. Deigen må ikke bli seig. Deigen deles i passe deler og kjevles ut til 3 mm tykke lefser. Prikk dem godt og stek dem på takke. Bør stekes raskt og bli gjenomstekte. Legg dem oppå hverandre i et klede og avkjøl dem.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13297)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.