Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Buklistsylte - Grunnoppskrift



Buklistsylte - Grunnoppskrift oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbuklist av svin
2sssalt
2tspepper
3litervann
1sssalt
3tsnellik, hel

Saltlake til oppbevaring:

1litervann
60grsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1sssukkerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stklaurbærblad ­ kan sløyfesIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse


Næringsdeklarasjon for Buklistsylte - Grunnoppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier76,423 937,92Kcal
Protein2,70139,13gram
Karbohydrat0,084,12gram
Kostfiber0,073,61gram
Fett7,24373,08gram
Mettet fett2,73140,68gram
Salt1,1961,51gram
Pris på oppskriftenKr 2,44Kr 125,73Kroner
Hele oppskriften veier5 153 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skulle du ha fått med en del av sideflesket som har ben så skjær ut disse. Lag evt. ruter i svoren med en skarp kniv.
2. Kok opp vann og salt. Legg buklista i, skru ned varmen og la den trekke ved ca 80°C i ca 1 1/2 time. Trekketiden er avhengig av tykkelsen. Ta buklisten opp og la den hvile 10-15 min før den legges i press.
3. Legg buklistsylten i press. Hvis du ikke har syltepresse, kan du legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. noen murstein eller en kjele med vann, ca. 6 kg. Begynn gjerne med en vekt tilsvarende 3 kg og øk presset etter hvert i løpet av en time. La buklistsylten stå til den er blitt helt kald eller natten over.
4. Stikk en hel nellik i krysset mellom rutene i svoren. Oppbevar sylten i saltlake.

Server buklistsylte som et av julens pålegg til frokost eller lunsj.

Tips:
Kjøttnåler får du kjøpt i en velassortert forretning for kjøkkenutstyr.

Tips:
En skarp kniv i denne sammenheng kan være en tapetkniv.

Tips:
For å få en enda kraftigere kryddersmak på buklistsylten kan den deles i to flak, men skjær ikke helt gjennom.
Brett ut og krydre over hele lengden, og brett den i to, to ganger. Bind buklistsylten opp med hyssing og kok, avkjøl og press som vanlig.
Pynt med hel nellik.
Etter ønske kan svoren skjæres av før buklisten deles i to. Rute da fettkanten på samme måte som svoren.

Saltlake til oppbevaring:
Rør salt og sukker ut i kaldt vann. I denne laken kan ruller og sylte oppbevares inntil 10 dager på et kjølig sted.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20490)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 132,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 347,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 187,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 73,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.