Gå til forsiden av matoppskrift.no



Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Bilde av Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker.
Fotograf: Frukt.no

Rotgrønnsaker som blir bakt i ovn med olivenolje, blir ekstra gode på smak. Her har vi brukt gulrøtter, persillerøtter, rødløk og sukkererter, og samme fremgangsmåte kan brukes på andre rotgrønnsaker. Prøv deg frem. Bulgur gjør salaten ekstra mettende.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3stkgulrot
3stkpersillerot
3stkrødløk
1,5ssolivenolje
1dashsalt og pepper
2dlbulgur
150grsukkererter
2sssitronsaft
3ssolivenolje


Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 225°C. Sett inn et stekebrett som skal bli varm. Bruk gjerne bakepapir.
Skrell gulrøtter, persillerot og rødløk. Skjær grønnsakene i biter og løk i båter. Bland med olje, salt og pepper. Legg grønnsakene, unntatt løken, på det varme brettet i ovnen.
Sett brettet midt i ovnen i 20-25 minutter eller til alt er mørt. Bland litt etter halve tiden med en stekespade, e.l. og legg i rødløken.
Ta ut grønnsakene og la dem avkjøles litt.
Kok bulgur etter anvisning på pakken.
Rens sukkerertene og kok dem sammen med bulguren når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.
Bland grønnsaker med bulgur, sukkererter, sitronsaft, og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Om du ønsker så kan du tilsette litt sprøstekt bacon, men det er ikke nødvendig.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Frukt.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32878)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Salat

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 105,17 Kcal Forklaring?
Protein 2,33 g
Fett 5,09 g
Karbo 11,01 g
Pris 6,54.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!