Butterdeig

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grhvetemel
500grsmør
2,5dlvann

Fremgangsmåte:

Arbeid en tredjedel av smøret inn i melet og vannet.Arbeid så den blir seig.
Kjevle deigen ut og legg resten av smøret i en kake i midten. Brett over deigen fra begge sider og rulles ut 2 ganger, og hviler så 20 minutter på ett kaldt sted.
Dette gjentas 4 ganger.

OBS Butterdeig brukes til paier og terter. Dette er en grunnoppskrift, for steketid se den kaken, paien eller terten du skal lage.
Butterdeig skal av og til forstekes før den fylles. Eksempel som kan brukes til kake og pai er ca 15-20 minutter ved 200 grader.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 437,72 Kcal
Protein 4,76 g
Fett 33,4 g
Karbo 28,84 g
Pris 2,7.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Oppskriften har hatt 88344 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,5 poeng totalt (av max 6) fra 54 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118967467)

Ekstra info

Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!