Butterdeig


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grhvetemel
500grsmør
2,5dlvann


Fremgangsmåte:

Arbeid en tredjedel av smøret inn i melet og vannet.Arbeid så den blir seig.
Kjevle deigen ut og legg resten av smøret i en kake i midten. Brett over deigen fra begge sider og rulles ut 2 ganger, og hviler så 20 minutter på ett kaldt sted.
Dette gjentas 4 ganger.

OBS Butterdeig brukes til paier og terter. Dette er en grunnoppskrift, for steketid se den kaken, paien eller terten du skal lage.
Butterdeig skal av og til forstekes før den fylles. Eksempel som kan brukes til kake og pai er ca 15-20 minutter ved 200 grader.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118967467)
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 437,72 Kcal
Protein 4,76 g
Fett 33,4 g
Karbo 28,84 g
Pris 2,7.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!